EidsvollPuls

EidsvollPuls

- Ser vi ut som smurfer?

For 10 år siden var det ganske mange som la ned en ekstra innsats for at publikum skulle føle seg velkommen i Grunnlovsbygda Eidsvoll. 50 personer dro det så langt at de til og med uniformerte seg. De kalte seg Grunnlovsverter og var rundt regnet 50 i tallet. Sjefen for vertene, eller grunnlovskoordinator, var Anne Dorthe Sunde, ei dame med bred erfaring fra store prosjekter som eksempelvis Stavanger2008 der hun hadde ansvaret for ca. 400 frivillige.

Grunnlovsvertene i Eidsvoll uniformerte seg med blå jakke, blått pannebånd, blå hansker og en kledelig buff, og var veldig synlige i hele jubileumsåret 2014. Da vertene fikk utstyret under en sanse i Badet en oktoberkveld i 2013 var det mange som fryktet at de skulle bli forveklset med smurfer, men slik gikk det ikke. Grunnlovsvertene ble symboler på det Eidsvoll ønsket å fremstå som i hele jubileumsåret: imøtekommende, blide, hjelpsomme og inkluderende.

16. februar 2014 hadde grunnlovsvertene sin aller første store jobb, på og rundt selve Eidsvollsbygningen. Her er to bilder av vertene som var på plass den store kvelden for 10 år siden. I tillegg et bilde av Vivi Rita Rygg som var vertinne for Anne Dorthe Sunde og grunnlovsvertene på den store kvelden.

16. februar 2014 hadde grunnlovsvertene sin aller første store jobb

16. februar 2014 hadde grunnlovsvertene sin aller første store jobb
Vivi Rita Rygg og Anne Dorthe Sunde
Vivi Rita Rygg tok godt vare på Anne Dorthe Sunde og grunnlovsvertene 16. februar for 10 år siden. Foto: Bjørn Hytjanstorp