EidsvollPuls

EidsvollPuls

1814’s knuste Lillestrøm Starfighters

Søndag var det endelig duket for sesongen første hjemmekamp for Eidsvoll 1814’s. Klubben, som i 1995 ble grunnlagt av Bård Aune, Kenneth Andersen og Jarle Østhagen, har intet mindre enn ni NM-titler, og årets sesong har startet meget bra med tre seiere av tre mulige.

Søndagens motstander var Lillestrøm Starfighters, og etter en litt trå start ble det etter hvert klart at denne kampen kom eidsvollingene til å vinne.

- Vi spilte borte mot Lillestrøm Starfighters for to uker siden, og da vant vi knepet 27-22. Vi fikk god motstand i dag også, men det var imponerende å se hvordan våre gutter etter hvert tok fullstendig kontroll over kampen, sier Kenneth Haugseth som er styreleder i Eidsvoll 1814's.

Eidsvoll 1814's vs. Lillestrøm Starfighters: Espen Waagen gjør seg klar for taklingen som kommer

Eidsvoll 1814's vs. Lillestrøm Starfighters: Espen Waagen gjør seg klar for taklingen som kommer. Foto: Bjørn Hytjanstorp


- Jeg synes spillende hovedtrener, Stian Skøien Braaten, har et veldig godt trenerteam denne sesongen. I tillegg består laget en fin miks av veteraner og ganske ferske spillere, sier Haugseth.

- Seieren mot Lillestrøm Starfighters var forresten viktig før vi skal møte et solid Kristiansand Gladiators på bortebane 4. mai, legger han til.

Arne August Skovseth Søgaard river seg løs og løper mot goal-line

Arne August Skovseth Søgaard river seg løs og løper mot goal-line. Foto: Bjørn Hytjanstorp


Det var et skikkelig ruskekvær under søndagens kamp, og det var ikke mye som minnet om vår. Likevel var det ganske mange som hadde tatt turen til kunstgressbanen ved Eidsvollhallen.

- Det var vel rundt 60 betalende, og sikkert 20-30 ekstra som vi ikke har klart å fange opp. Det er «litt» frivillig å betale, og barn kommer inn gratis. Jeg tror nok det hadde kommet flere hvis været hadde vært litt bedre, sier styrelederen.

Ønsker seg flere spillere

Kenneth Haugseth forteller at amerikansk fotball er en veldig inkluderende idrett, noe som gjør at det er plass spillere med ulike egenskaper.

- På et lag finner du alt fra den raske og spenstige som løper med ballen, til den store forsvarsspilleren som skal stoppe motspillerne og beskytte spillerne på eget lag. I tillegg er taktikk en stor del av spillet.

Det er vanskelig å komme løs når forsvaret først har fått tak i deg

Det er vanskelig å komme løs når forsvaret først har fått tak i deg. Foto: Bjørn Hytjanstorp


Han legger til at alle som vil prøve seg på amerikansk fotball er velkommen til klubben.

- Vi har plass til mange flere spillere, både barn og voksne, gutter og jenter. Der er bare å ta kontakt hvis du er nysgjerrig.

 

Ps. Resultatet i kampen mot Lillestrøm Starfighters ble 31-3, og beste poengplukkere for 1814’s ble Michael Hall med 18 poeng (3 x touchdown) og Tor Erik Borgeteien Stensjøen med 13 poeng (1 x touchdown, 4 ekstrapoeng og 1 x fieldgoal)