EidsvollPuls

EidsvollPuls

Birgit og Inn på tunet vant pris: - Det er en stor ære

  • Helse
  • 01.09.2023 Kl. 11:55

Torsdag kveld var det et åpent folkemøte om demens i Lillestrøm. Arrangør var Nedre Romerike Demensforening, og ett av innslagene var utdelingen av Demensprisen for 2023.

Og årets vinner ble Birgit Støverud Johnsrud med sitt inn på tunet-tilbud, noe leder i Eidsvoll Demensforening Anne Guri Sander Dahl og daglig leder i Eidsvoll Frivilligsentral Irene Engeskaug bejubler. For i sin nominasjon la de ikke skjul på hvor viktig hennes arbeid på Johnsrud gård er.

«Birgit er utdannet ergoterapeut og har med den kompetansen kunnet skape et faglig og trygt miljø på sine møteplasser på Johnsrud. Her har de gårdsaktiviteter, inneaktiviteter, utflukter, fritids- og kveldsaktiviteter, og musikkterapi. I tillegg har de nå et aktivitetstilbud for unge med demens. For to år siden bevilget politikerne i Eidsvoll penger til plasser på Johnsrud. Da startet arbeidet med oppussing av «veslebygningen» som er et lite koselig hus på gården som gir dagplasser for inntil seks personer. Det må også sies at det er et meget godt samarbeid med demenskoordinator Anita Bekkevold Berby i Eidsvoll kommune som særlig i de de siste årene har sett behovet for et tilbud som dette.»

Glenn Due-Sørensen og Birgit Støverud Johnsrud

Det var en rørt Birgit Støverud Johnsrud som ble tildelt Demensprisen for 2023. Til venstre nestleder i Nedre Romerike Demensforening Glenn Due-Sørensen. Foto: Alice Asplund


Tilbudet om musikkterapi var noe som kom med bonusdatter Marie Johnsrud i 2022. Marie er odelsjente på gården og utdannet musikkterapeut. I sin takketale sa Birgit Støverud Johnsrud at dette har vært en berikelse.

- Da Marie kom inn fikk vi en ny dimensjon i vårt tilbud. Dette har vært en berikelse og gitt oss et løft. Jeg må også få takke Anne Guri Sander Dahl i Eidsvoll Demensforening og Irene Engeskaug i Eidsvoll Frivilligsentral for veldig godt samarbeid gjennom mange år.

Fra venstre Marie Cecilie Johnsrud, Kari Skyttersæter fra Eidsvoll Demensforening, Irene Engeskaug , Eidsvoll Frivilligsentral, Anne Guri Sander Dahl fra Eidsvoll Demensforening. Foran prisvinner Birgit Støverud Johnsrud og Ordfører Hege Svendsen

Full jubel på trappen utenfor Lillestrøm Kultursenter. Bak fra fra venstre Marie Cecilie Johnsrud, Kari Skyttersæter fra Eidsvoll Demensforening, Irene Engeskaug fra Eidsvoll Frivilligsentral og Anne Guri Sander Dahl fra Eidsvoll Demensforening. Foran prisvinner Birgit Støverud Johnsrud og ordfører Hege Svendsen. Foto: Alice Asplund


I nominasjonen sto det også:

«Vi ønsker å nominere Johnsrud gård «inn på tunet» ved Birgit Støverud Johnsrud for aldri å ha gitt slipp på drømmen sin. Hun sa opp sin faste stilling som ergoterapeut i Eidsvoll Kommune for å se om hun klarte å skape et aktivt dagtilbud for personer med demens. Veien har vært lang og kronglete, men hun har alltid hatt som mål å få dette til.»

Og det var en rørt og takknemlig prisvinner som holdt takketalen på scenen i Stjernesalen i Lillestrøm Kultursenter.

- Det er en stor ære å få en slik pris og det er stort bare å bli nominert. Og uten brukerne våre hadde det ikke blitt noen pris. Brukerne er min største heiagjeng, og de syntes jeg fortjente prisen.

Irene Engeskaug, Birgit Støverud Johnsrud og Wenche Størseth

Det er Nasjonalforeningen for folkehelsen som deler ut demensprisen, og vinneren i Akerhus var altså Birgit Støverud Johnsrud. Her sammen med Irene Engeskaug og Wenche Størseth fra Nasjonalforeningen for folkehelsen. Størseth er leder av Akershus fylkesstyre. Foto: Alice Asplund