EidsvollPuls

EidsvollPuls

Cirkus Arnardo på Dal: - Den største gleden en kan ha, er å gjøre andre glad

Fra og med onsdag 5. juni til og med søndag 9. juni finner du Norges eldste sirkus, Cirkus Arnardo, på Dal. I løpet av fem dager blir det hele syv forestillinger, og sirkusdirektør Are Otto Arnardo lover et forrykende show fra 75-årsjublilanten.

- Her blir det alt fra morsomme og oppfinnsomme klovner til praktfulle papegøyer iført naturens skarpeste farger, forteller 3. generasjon Arnardo.

I hele 75 år har Cirkus Arnardo gledet store og små over hele landet, og i jubileumsåret kan sirkusdirektøren avsløre at det er en ekstra påkostet forestilling som presenteres.

- Vi er jo landets eldste omreisende kulturinstitusjon, etablert av bestefar i 1949, og et jubileum gir oss en god grunn til å gi det store ekstra for vårt publikum. I år er det spesielt latteravdelingen som er kraftig forsterket, og vi har ikke bare en, men hele tre klovner som skal sørge for å låse opp latterdørene.

Sirkusdirektør Are Otto Arnardo lover et forrykende show

Sirkusdirektør Are Otto Arnardo lover et forrykende show. Foto: Cirkus Arnardo


Are Otto Arnardo er barnebarn av Arne Arnardo, og i 2019 tok han over som sirkusdirektør etter sin far, Arild Arnardo. 53-åringen turnerer sammen med sin kone Paola og barna Arne Otto Luigi og Shannon. Og nettopp fjerde generasjon Arnardo har utviklet seg til å bli sirkusartister av høy klasse. Arne Otto Luigi har imponert med sine diabolos - også internasjonalt. I 2023 vant 24-åringen den høythengende «Cirkus Friends Award» under en stor sirkusfestival i Praha.

- Luigi har utviklet sitt nummer med diabolos, og han har virkelig fått fart på både triks og elementer i det å betjene flere diabolos samtidig, i høy fart, forteller en stolt far.

Arne Otto Luigi Folco Arnardo

Arne Otto Luigi Folco Arnardo med diabolos. Foto: Cirkus Arnardo


Cirkus Arnardo = dyrenes venn


Cirkus Arnardo har også med seg hjerteknusere fra dyrenes verden i årets forestilling.

- Cirkus Arnardo har alltid vært dyrenes store venn, noe vi fortsatt er, selv om vi ikke lenger har med de store eksotiske dyrene. Men artige og lekne hunder får oss til å dra på smilebåndet, og esler har bevist at de sammen med hester kan være elegante i en sirkusmanesje. Dessuten har vi med festlige papegøyer som elsker både publikum og sin kollega Kevin Probst. Her er det samspill og glede fra alle parter, sier han og legger til:

Kevin Probst med sine papegøyer

Kevin Probst med sine papegøyer. Foto: Cirkus Arnardo


- 75 år etter at bestefar Arne etablerte sitt sirkus vil vi gjøre noen tilbakeblikk, samt minnes og videreføre en kulturtradisjon som har gledet så mange gjennom alle disse årene. Det forplikter, men samtidig gir det oss en stor glede - for som bestefar sa: ” Den største gleden en kan ha, er å gjøre andre glad”.

Forestillinger

Torsdag 6. juni klokken 18:00

Fredag 7. juni klokken 18:00

Lørdag 8. juni klokken 14:00 og 17:00

Søndag 9. juni klokken 13:00 og 16:00

Forestillingen varer ca. 75 minutter og er uten pause

Billetter: https://www.arnardo.no/billetter

Cirkus Arnardo er på plass på Dal
Cirkus Arnardo er på plass på Dal. Foto: Bjørn Hytjanstorp