EidsvollPuls

EidsvollPuls

Det kladdet og lugget for EIF

Det ble stor dramatikk da EIF serieåpnet mot Hauerseter tirsdag kveld. Men det varte og rakk før det ble skikkelig spennende, og det var bare de mest utholdende som fikk med seg dramatikken på overtid.

Tirsdag var det klart for seriestart på Eidsvoll stadion

Tirsdag var det klart for seriestart på Eidsvoll stadion. Foto: Bjørn Hytjanstorp


Før kampen hadde EIF-trener Roy Arne Berg dempet forventingene kraftig, og varslet at det nok ville kladde litt for rødtrøyene i starten av sesongen. Berg fryktet at kombinasjonen flere nøkkelspillere ute og mangel på treningsøkter på stor bane kom til å bli merkbar.


Og Roy Arne Berg er en klok mann for det var nettopp et EIF-lag som det kladdet og lugget for vi fikk se på en iskald Eidsvoll stadion. Spillet satt ikke, løpene virket tilfeldige, men heldigvis for alle EIF-supportere var innsatsen på topp.

Nicolaj Møller Jensen fikk i overkant mye oppmerksomhet

Nicolaj Møller Jensen fikk i overkant mye oppmerksomhet fra både bortelaget og dommeren. Foto: Bjørn Hytjanstorp


Men det kan hende Roy Arne Berg får se at ting sitter fortere enn kanskje fryktet for EIF ble bedre og bedre for hvert kvarter som gikk - hvis vi ser bort fra de siste ti minuttene. Da var det nemlig ryggen mot veggen for å verne om en ledelse. Det spillet kler ikke EIF, og rødtrøyene er heller ikke gode til akkurat det. EIF er gode når de angriper med iver og entusiasme. Til og med veldig gode.


Det som skjedde i kampen var at bortelaget tok ledelsen etter et drøyt kvarter. Målet var signert Kim Brenna på frispark – et glimrende sådan. Målet kom litt ut av det blå, og EIF brukte litt tid på å riste av seg sjokket. Vi har forresten sett det før – et EIF-lag som må jage en utligning og et seiersmål. Og ofte går det bra, men i denne kampen tok det litt tid før det ble skikkelig alvor i jakten.

Det kunne nesten se ut som om EIF måtte ha en drøy time på seg før relasjonene satt bedre. Det hjalp også på å få inn friske bein, ikke minst en sprudlende Lars Andresen. Og det var nettopp Andresen som fikk æren av å bli matchvinner – mindre en 10 minutter før ordinær tid var ute. Men det var etter denne scoringen EIF prøvde på noe de ikke er så gode til, nemlig å forsvare en ledelse. I fotball går det forresten fint an å forsvare seg ved å angripe, men det EIF gjorde var å rygge, og rygge og rygge….

Lars Andresen setter inn 2-1

Her nærmest takler innbytter Lars Andresen inn seiersmålet. Foto: Bjørn Hytjanstorp


Til slutt måtte det gå galt, og Hauerseter fikk straffe da kampuret viste 94 minutter. Fram kom den notoriske målsniken Kim Brenna, og «alle» fryktet ran og poengdeling. Men EIF slapp med skrekken, for Brenna skled i det han skulle skyte og ballen smalt i tverrliggeren. Noe mer skjedde ikke, bortsett fra jublende glade EIFere som kunne innkassere årets første trepoenger.

Kim-André Brenna setter straffesparket i tverrliggeren

Brenna brenner straffe: Her setter Kim Brenna straffesparket i tverrliggeren. Foto: Bjørn Hytjanstorp 

Eidsvold IF - Hauerseter 2-1 (0-1)

Eidsvoll stadion

18. min.: 0-1: Kim Brenna

71. min.: 1-1: Joakim Madsen

82. min.: 2-1: Lars Andresen

Dommer: Damian Miszczyk, Nordre Eidsvoll IL

Gule kort: Simen Martinsen og Aksel August Strand, begge EIF. Jørgen Hageberg Olsen og Vetle Eriksen, begge Hauerseter

Så glad blir man for seier i serieåpningen

Så glad blir man for seier i serieåpningen. Foto: Bjørn Hytjanstorp