EidsvollPuls

EidsvollPuls

Eidsvold Turn med solid generalprøve mot Notodden

Skjærtorsdag spilte Eidsvold Turn sin aller siste treningskamp før blåtrøyene serieåpner hjemme mot Vålerenga 2 søndag 7. april. Motstander var divisjonskollega Notodden FK, et lag Eidsvold Turn faktisk aldri før har møtt i seriesammenheng.

Vi kan legge til at Notodden FK er en relativt ung klubb, stiftet så sent som i 1999. Da ble nemlig Heddal IL og Snøgg Fotball til Notodden Fotballklubb, opprinnelig et femårsprosjekt som hadde som ambisjon å få et stabilt 1. divisjonslag i byen innen 2005. Det klarte man ikke, men i 2007 spilte Notodden FK i Adeccoligaen, og klubben holdt seg på nest øverste nivå til og med 2009-sesongen. Senere har Notodden vært et par ganger til i 1. divisjon, senest i 2019.

Oppgjøret mot Notodden var årets første kamp på Myhrer for Markus Sørensen og Eidsvold Turn

Torsdagens oppgjør mot Notodden var årets første kamp på Myhrer for Markus Sørensen og Eidsvold Turn. Neste gang laget skal spille på Myhrer er det dags for seriekamp. Foto: Bjørn Hytjanstorp


Nesten enveiskjøring i 75 minutter


Hvis vi skal oppsummere generalprøven med noen få ord vil vi si at det var mer eller mindre enveiskjøring i 75 av 90 minutter. Notodden yppet seg litt helt i start av kampen, men etter hvert var det total Turn-dominanse. Hjemmelaget presset høyt og spillerne jobbet knallhardt i gjenvinningsfasen. Dette førte til at gjestene i lange perioder ikke klarte å etablere eget spill. Tidvis slet faktisk Notodden med å spille seg ut fra eget forsvar, for spissene og kantspillerne til hjemmelaget var veldig aggressive i presset.

Petter Hokstad spilte en meget god kamp mot Notodden

Petter Hokstad spilte en meget god kamp mot Notodden. Foto: Bjørn Hytjanstorp


Det voldsomme overtaket førte ikke akkurat til mange mål, for stillingen ved pause var kun 1-0. Frisparkscoringen til Sebastian Remme Berge etter knappe 10 minutter var for øvrig litt av et kremmerhus. Fra ca. 20 meter bøyde nemlig 28-åringen lærkula i korthjørnet, mens gjestenes keeper sto på feil bein og ble redusert til en måpende tilskuer.

Etter hvilen spilte hjemmelaget med den kalde nordavinden midt imot, men det tok ikke mer enn drøye minuttet før Markus Sørensen satte inn 2-0. Etter scoringen var Notodden litt mer med, men det varte ikke lenge. I denne kampen var Eidsvold Turn rett og slett for gode for Notodden, og gjestene fant aldri ut av det høye presset.

21-åringen Julian Jappée Henriksen kom inn i andre omgang

21-åringen Julian Jappée Henriksen kom inn i andre omgang. Foto: Bjørn Hytjanstorp


Det er litt vanskelig å vurdere kvaliteten på Notodden, men det er nå en gang slik at et lag blir ikke bedre enn det motstanderen tillater. Laget fra blues- og verdensarvbyen Notodden har slett ikke gjort seg bort i vinterens treningskamper, og har vunnet over både Mjøndalen 2 (4-0), Åskollen (4-0), EIK/Tønsberg (2-0) og Strømsgodset 2 (1-0). Men i generalprøven mot Eidsvold Turn ble det altså bråstopp, og det på en måte som nok gjorde at noen i Telemarksklubben fikk noe å tenke på.

Fjorårets toppscorer Vital Curtis Kaba fikk en knapp omgang mot Notodden

Fjorårets toppscorer Vital Curtis Kaba har i vinter operert kneet, og matches forsiktig. 29-åringen kom inn etter pause i forrige treningskamp, og det samme var tilfelle mot Notodden. Det blir spennende å se hvor mange nettkjenninger det blir på mannen som i fjor scoret hele 34 mål og ble kåret til årets spiller i Norsk Tipping-ligaen. Foto: Bjørn Hytjanstorp


Kampen endte 3-0 til hjemmelaget, etter at Petter Hokstad satte inn lagets tredje mål med et lekkert skudd fra hjørnet av 16-meteren fem minutter før slutt. Det er vel verdt å ta med seg at Eidsvold Turn holdt nullen denne gangen, og selv om ikke Notodden plaget Turn-keeper Peder Hoel Lervik nevneverdig hadde faktisk 18-åringen nok å gjøre. Nyervervelsen fra Molde var nemlig meget aktiv utenfor 16-meteren, og fungerte tidvis som en tredje midtstopper og en glimrende igangsetter. Det skal bli spennede å se hvordan dette påvirker hjemmelagets spill i årets sesong.

Nå tar Eidsvold Turn noen dager fri før laget starter oppkjøringen mot seriestart søndag 7. april. Da er det Vålerenga 2 som er motstander på Myhrer stadion, og klarer laget å gjenskape det de gjorde i kampen mot Notodden kan det bli veldig gøy.