EidsvollPuls

EidsvollPuls

Eliteserielag trente på Eidsvoll stadion

  • Sport
  • 17.09.2023 Kl. 13:15

Du skjønner det er snakk om en lokalavis når det blir skrevet artikler om at et Eliteserielag trener på en lokal fotballbane. Men EidsvollPuls er glad i de små og nære tingene, og vi er stolte av å kunne formidle for våre lesere at Eliteserielaget Aalesund søndag formiddag trente på Eidsvoll stadion.

Anledningen til at et lag fra Sunnmøre er på våre trakter er at Tangotrøyene søndag kveld skal spille seriekamp mot Vålerenga på Intility Arena i Oslo.

Men vent litt – omtalte EidsvollPuls fotballaget fra Ålesund for «Tangotrøyer»? Det stemmer, og grunnen til kallenavnet skal visstnok stamme fra en myte om et en flott dame i Ålesund brukte å gå rundt i byen med en oransje hatt. Da klubben ble stiftet i 1914 valgte man oransje som draktfarge, og da var veien kort til å få kallenavnet «tangotrøyene».

Tilbake til Aalesund og Eidsvoll stadion. Hva er koblingen? Svaret er EIF-trener Roy Arne Berg.

- Jeg kjenner hovedtrener Christian Johnsen fra da jeg tok A-lisensen i 2016. I tillegg kjenner jeg klubbens assistenttrener Kristoffer Lie fra tidligere. Han er romeriking, og har god kontroll på hva som rører seg innen fotballen her i distriktet, sier Berg til EidsvollPuls.

EIF-trener Roy Arne Berg sammen med Aalesunds hovedtrener Christian Johnsen og assistenttrener Kristoffer Lie

EIF-trener Roy Arne Berg sammen med Aalesunds hovedtrener Christian Johnsen og assistenttrener Kristoffer Lie. Foto: Bjørn Hytjanstorp


Og da AAFK skulle planlegge opplegget for turen til Østlandet og Intility Arena fant de ut at de måtte strekke litt på støle fotballbein før kampen.

- Dette er jo et veldig flott anlegg, og et perfekt sted for oss å ta den siste lette økta før kampen i kveld, forteller sportslig leder Bjørn Erik Melland.

- Da vi tok kontakt var klubben skikkelig på tilbudsiden, og vi angrer definitivt ikke på valget av verken bane eller lokalitet. Vi kom med fly fra Ålesund i går, og bor på et hotell på Gardermoen. Kampen mot Vålerenga i kveld starter ikke før 19.15, og for å få tiden til å gå valgte vi å ta en lett økt her i Eidsvoll, sier Melland.

Fotballforbrødring på Eidsvoll stadion

Fotballforbrødring på Eidsvoll stadion. Etter treningøkta tok Aalesund seg tid til et bilde sammen med unge fotballspillere i både EIF, Dal og Bøn. Foto: Bjørn Hytjanstorp


Det skal bli spennende å se om en lett treningsøkt i Grunnlovbygda er nok til å få med seg poeng i kveldens tøffe bortekamp. Aalesund må ta poeng, og helst vinne, for laget ligger desidert i bunnen med kun 11 poeng. Opp til kvalikplassen er det syv poeng, og der ligger nettopp kveldens motstander Vålerenga. Kampen i kveld er altså et bunnoppgjør, og et oppgjør begge lag bør vinne.

Ps. Nannestad-gutten Kristoffer Ødemarksbakken er skadet, og er ikke med i troppen til kampen mot Vålerenga.