EidsvollPuls

EidsvollPuls

En hertug sleit i skogen på Sessvoll

  • Sport
  • 11.10.2023 Kl. 20:15

Et veddemål kan ende opp i litt av hvert. Et eksempel på hvor galt det kan gå er historien om den gang 22 år gamle Simon Kolstad Claussen som for 10 år siden tapte et veddemål med noen kollegaer i Romerikes Blad. Simon var og er ihuga Kongsvinger-fan, og han veddet på at Kongsvinger ikke kom til å rykke ned fra Adecco-ligaen. Hvis så skulle skje lovet han å gå til fots til Kongsvingers første bortekamp.
Nå Dal-bosatte Kolstad Claussen tapte veddemålet for Kongsvinger rykket ned, og da terminlisten ble satt opp viste det seg at det ble langtur på Simon. Bortekamp mot Fløy førte nemlig til at han måtte gå fra Lillestrøm til Flekkerøya, det vil si en distanse på rundt 365 kilometer. Men Simon holdt ord, selv om han fikk betennelse i begge beina og gikk ned seks kilo.

Hater å løpe

Så voldsomt var ikke veddemålet mellom Anders «Hertugen» Bernhoft og Einar Hagemann, men begge fikk seg en tur langt utenfor comfortsonen.

- Fra 2003 til 2013 bodde jeg på Råholt, og da ble jeg kjent med Anders, sier Einar Hagemann, som nå er bosatt i Svelvik.

- Etter at jeg flyttet har vi hatt litt sporadisk kontakt, og etter årets utgave av Norseman kom han med et tilbud som det var umulig å si nei til. Dersom jeg stilte i fellesstarten under master-NM i sykling skulle han løpe 10 km med meg. Nå høres kanskje ikke dette så voldsomt ut, men husk at Hertugen hater å løpe, sier Hagemann og smiler.

- Jeg kunne gjort hva som helst for å se Hertugen løpe 10 km, så selv om jeg ble sist ble 93 kilometer i NM absolutt til å leve med.

Anders Bernhoft, Einar Hagemann og resten av gjengen klare for 10.6 tunge kilometer i skogen på Sessvoll

Anders Bernhoft, Einar Hagemann og resten av gjengen klare for 10.6 tunge kilometer i skogen på Sessvoll. Foto: Bjørn Hytjanstorp


Hertugen fikk det tungt


Sist helg var det Anders Bernhoft som skulle i ilden, og løypa som kompis Hagemann hadde valgt seg ut var en småkupert runde på Sessvollmoen.

EidsvollPuls fant seg en plass i skogen, nærmere bestemt ved skiltet for 1 kilometer, og det tok overraskende kort tid før Hertugen dukket opp. Han var ikke først, ei heller blant de fem første, men da han kom opp kneika så han overraskende sprek ut.

Hertugen passerer en kilometer i fin form

Hertugen så overraskende sprek ut etter en kilometer, men det skulle bli tyngre. Foto: Bjørn Hytjanstorp


Det ble beviselig tyngre etter hvert, for da vi traff på toget Bernhoft/Hagemann/Helgesen et par hundre meter fra mål var Hertugen definitivt i kjelleren. Men til mål kom han, og tiden ble respektable 1.05.53 på runden som er målt til 10.6 km.

200 meter til mål og Hertugen er i kjelleren

200 meter til mål og Hertugen er i kjelleren. Foto: Bjørn Hytjanstorp


- Nå er jeg død!, kom det fra Hertugen i det han segnet om bare meter forbi målstreken. Der ble han liggende helt til han ble beordret opp av Einar Hagemann som hadde en medalje som belønning for tort og svie.

Anders Bernhoft med den spesielle og unike medaljen

Anders Bernhoft med den spesielle og unike medaljen. Foto: Bjørn Hytjanstorp


- Dette er noe av det verste jeg har vært med på. Jeg er helt ødelagt, kom det fra Hertugen i det han fikk den spesielle medaljen rundt halsen.

Selv om han var dyktig sliten, fikk han skryt av primus motor Hagemann.

- Jeg synes du klarte deg veldig bra. Det ble jo tøft etter hvert, men det tror jeg alle kjente litt på i denne løypa. Du kom heller ikke sist, så vi må vel nesten si at du vant veddemålet.

Einar Hagemann og Anders Bernhoft var begge fornøyde etter løpet

- Vi må vel nesten si at du vant veddemålet, sier Einar Hagemann til kompis Anders Bernhoft. Foto: Bjørn Hytjanstorp

Gry Hauge Merkesdal var raskest av jentene i den kuperte løypa
Gry Hauge Merkesdal var raskest av jentene i den kuperte løypa. Gry brukte 53.09 på runden som er målt til 10.6 km, og på bildet ser vi henne etter 6.5 km. Foto: Bjørn Hytjanstorp