EidsvollPuls

EidsvollPuls

Fysiker, lege, sykepleier, rørlegger, statsminister, profesjonell fotballspiller

EidsvollPuls mener


I løpet av den siste uken har EidsvollPuls sett flere fotballkamper i Eidsvoll. Ikke kamper for voksne, ei heller for juniorer, men for barn. Sogar barn som har levd kun et ensifret antall år. Det som slår oss er gleden og entusiasmen som er betydelig større og sterkere enn i voksenfotballen. En annen ting som slår oss er hvor lite vi vet om fremtiden til hver enkelt spiller.

Det er ikke utenkelig at nesten alle vi har sett denne uken har en drøm om å bli profesjonell fotballspiller, men som vi vet er akkurat det nåløyet utrolig trangt. Tall fra 2021 viser at hvis du er gutt i Norge er sjansen for å bli toppfotballspiller 1/777, det vi si i underkant av 0.13 prosent.

Dette er 11-åringene i Bøn FK som torsdag kveld spilte mot naborival Eidsvold Turn. Det ble en veldig spennende kamp hvor det ene laget fikk noen flere mål enn det andre. Kan dere ser ut fra dette bildet om det var Bøn eller Eidsvold Turn som vant kampen? Og er det så viktig hvilket lag som vant? Bak fra venstre: Rojus Gabalis, Mona Maimouni, Victoria Aroh, Laila Platvoet Moreno og Victor Aroh. Foran fra venstre: Sander Flasza, Elena Valeikaite, Hannah Borgenvik, Omar Sharifi og Navid Said

Dette er 11-åringene i Bøn FK som torsdag kveld spilte mot naborival Eidsvold Turn. Det ble en veldig spennende kamp hvor det ene laget fikk noen flere mål enn det andre. Kan dere ser ut fra dette bildet om det var Bøn eller Eidsvold Turn som vant kampen? Og er det så viktig hvilket lag som vant?

Bak fra venstre: Rojus Gabalis, Mona Maimouni, Victoria Aroh, Laila Platvoet Moreno og Victor Aroh. Foran fra venstre: Sander Flasza, Elena Valeikaite, Hannah Borgenvik, Omar Sharifi og Navid Said. Foto: Bjørn Hytjanstorp


Derfor tenker vi at det greit at ikke barn leser dette. Vi vil jo ikke ta drømmen og håpet fra barn. Eller vent litt…kanskje det er like greit å la barna få vite at nåløyet er trangt, men at det ikke er umulig? Akkurat som mye annet her i verden, eksempelvis å få seg jobb som fysiker, lege eller statsminister. Noe er selvsagt veldig vanskelig, men ingenting er umulig.

I mellomtiden, altså frem til våre håpefulle selv peiler inn sin retning, skal barna ha det gøy med lærkula. Ha det gøy med lagkompiser. Leve i nuet og ikke være redd for å føle seg som verdens beste fotballspiller.

Akkurat her er EIFs Nicolai Tajet verdens beste fotballspiller - uten tvil!

Her har EIFs Nicolai Tajet nettopp scoret mot Gjerdrum, og 10-åringen er verdens beste fotballspiller - uten tvil! Foto: Bjørn Hytjanstorp