EidsvollPuls

EidsvollPuls

Ikke så kort om sport

Det skjer svært mye på sportsfronten i Eidsvoll, og vi skal her forsøke å ta for oss noe av det som har skjedd i det siste. Det er garantert mye vi ikke har fått med oss, og vi er selvsagt glade for alle tips om det som skjer på idrettsfronten.

Har du tips så send dette til post@eidsvollpuls.noFriidrett

Sist helg ble Ungdomsmesterskapet (UM) i friidrett arrangert i Sandnes. I G16 tok Even Jakob Ragnhildsløkken gull i høyde på meget fine 1.90 (tangering av innendørspersen) og sølv i lengde med 6.30. Sistnevnte er før øvrig en forbedring av innendørspersen med hele 77 cm!

Jacob Aamodt Hoel fra Nordre Eidsvoll deltok også i UM, og 15-åringen (blir 16 i mai) løp 1500 meter på 4.44.38. Tiden tilsvarer en snittfart på 19 km/t, men i den knallharde konkurransen ble faktisk Jacob sist. Det er imidlertid kort vei opp, og vi skal heller ikke glemme at dette er landets beste løpere i aldersklassen.

Fotball

De lokale lagene spiller treningskamper nesten hver helg, og hittil i mars har Bøn møtt 5. divisjonslagene Sander og Stange. I oppgjøret mot Sander ble resultatet 2-2, etter en meget sen Sander-utligning, mens det ble seier 2-0 over Stange. I begge kampene var det forresten Markus Stenseth og Otto Dahl som scoret målene. Bøn serieåpner for øvrig 8. april borte mot Gjelleråsen 2.

Det har kladdet litt for EIF i vinterens treningskamper, men onsdag 13. mars bør alt dette være glemt da Sander er motstander i 1. kvalifiseringsrunde i cupen. Kampen går på Kongsvingers hjemmebane Gjemselund, og selv om Sander slo 4. divisjonslaget Raumnes & Årnes 3-1 i en treningskamp tidligere i vinter mener vi dette er en kamp EIF bør vinne.

Bøn-spilleren ser ballen rulle på feil side av stolpen

Dette bildet er tatt da Bøn 2 møtte Hurdal i en treningskamp 3. mars - en kamp Hurdal vant 4-2. Foto: Bjørn Hytjanstorp


For Eidsvold Turn venter det en semifinale i OBOS Supercup førstkommende lørdag. Motstander er 3. divisjonslaget Frigg på Tørteberg kunstgress, og selv om det er divisjonsforskjell i Turns favør kan det bli en tøff affære for eidsvollingene. I vinter har Oslo-laget slått blant andre Bærum 4-0 og Gjelleråsen hele 9-3, så det blir neppe noen walk over for Johan Anderssons disipler. Hvis det ikke bli finale på Turn blir neste kamp mot Notodden på Myhrer torsdag 28. mars. Dette er blåtrøyenes generalprøve før laget serieåpner hjemme mot Vålerenga 2 søndag 7. april.

Volleyball

I Finstad Sportsklubb blomstrer volleyballen som aldri før. Klubbens juniorjenter var sist helg i Ålesund for å delta i U19-NM. Finstads jenter fikk det tøft, og allerede i sin første kamp møtte eidsvollingene laget som viste seg å bli NM-vinnere, nemlig KFUM Volda. Det ble et klart tap 0-2 (8-25 og 11-25), men jentene fikk kjenne på nivået i norgestoppen. Totalt fikk Finstad spille syv kamper og fasiten ble to seire og fem tap. Finstad slo forresten TIF Viking i kampen om 15. plassen, et lag Finstad-jentene tapte mot i innledende runde.

Vi kan også ta med at klubbens damelag allerede har vunnet 3. divisjon og er dermed klare for 2. divisjon neste sesong.

 

Håndball

Det er håndballkamper hver eneste helg vinteren gjennom, men på seniorsiden er det tynt med lag. Eidsvold Turn og EIF har begge seniorlag i 4. divisjon for kvinner, mens det per i dag ikke er noen herrelag i Eidsvoll.

EIF har ikke lagt skjul på at de har ambisjoner om opprykk, og laget ligger meget brukbart an til å klare det. I helgen tok laget en fin skalp da Ull/Kisa 2 ble slått 32-25, og EIF ligger i skrivende stund kun tre poeng bak nettopp Ull/Kisa 2 som leder. EIF har fire kamper igjen, mens Ull/Kisa 2 har spilt ferdig, så dette bør rødtrøyene klare.

For Eidsvold Turn sin del er det helt motsatt, og laget ligger helt sist på tabellen med null poeng. Nå kan det vise seg at Turn beholder plassen i 4. divisjon da Haugerud har trukket laget.

 

Boksing

Sist helg var det NM i boksing i Kristiansand, og Råholt-klubben Pugilist Bokseklubb stilte med tre utøvere. I Senior Lett weltervekt (63.5 kg) ble det en flott sølvmedalje til unggutten Oscar Andreas Storli. Det er imponerende med tanke på at Storli er bare 19 år og dermed førsteårs senior. Nora Helene Eriksen fikk bronsemedalje i klassen Senior Fjærvekt (57 kg) mens 16 år gamle Magnus Fausk Finholt tok bronse i Junior Lett weltervek (63.5 kg). Meget imponerende av unggutten som bokset mot utøvere som var både ett og to år eldre.

Submission Wrestling

I helgen ble Eidsvoll Open arrangert av Rambukk i klubbens lokaler på Råholt. Vi kommer tilbake med en omtale fra dette stevnet, men kan fortelle at det var med hele 162 deltagere fordelt på fem nivåer/klasser. Det var meget høyt nivå på mange av deltagerne, og i Expert-klassen fikk vi se noen av landets beste i aksjon.

Jonas Ljosåk har overtaket på Farasat Ahmad

Eidsvoll Open 2024: Jonas Ljosåk har overtaket på Farasat Ahmad. Foto: Bjørn Hytjanstorp


Langrenn og hopp


Sist helg ble junior-NM i langrenn arrangert i Nybygda. Det var mange lokale med, og flere gjorde det veldig bra. Den av de lokale som gjorde det aller best var ikke uventet Julie Hammer. På fredagens 15 km i fri teknikk ble Julie nummer fire, under ett sekund bak bronseplassen. På 5 km klassisk endte Julie på 8. plass, knappe 22 sekunder bak vinner Helene Ekrheim Haugen fra Holmen IF. På mesterskapets siste dag ble det gull på Julie da hun var med på Akershus sitt vinnerlag på stafetten.

Vi kan også ta med litt om Hovedlandsrennet som ble arrangert på Gålå i begynnelsen av mars. I hoppdelen som foregikk i Jordalen hoppanlegg hadde Eidsvold IF med en deltager, nemlig 15 år gamle Ole Kristoffer Halvorsen. Med hopp på henholdsvis 62 og 65.5 meter endte Halvorsen på 9. plass av totalt 18 deltagere. Halvorsen var også med i kombicross (ett hopp i K70 og 1.4 km skicross) der han endte på en fin 4. plass.

Skøyter

14 år gamle Håvard Gravem var sist helg deltager i Vikingrace i Thialf stadion i Heerenveen. Dette regnes som et EM på skøyter for unge utøvere, og Gravem gjorde sine saker meget bra. Unggutten satte nemlig pers på både 500 og 1000 meter, med henholdsvis 42.94 og 1.28.00. I februar deltok Håvard i Landsmesterskapet på skøyter i Trondheim, og her ble fasiten to sølv, to bronse og en 4. plass.