EidsvollPuls

EidsvollPuls

Inviterer jenter til Råholthallen i høstferien

  • Sport
  • 24.09.2023 Kl. 18:20

I høstferien, det vil si fra mandag 2. oktober til fredag 6. oktober, inviterer Eidsvoll Basket alle jenter i alderen 8 til 18 år til gratis basketskole i Råholthallen.

Styremedlem i den lokal basketballklubben Lene Solsrud forteller at de allerede ha et tilbud kun for jenter, men at det er plass til flere.

- Fire dager i uka har vi et treningstilbud kun for jenter og damer, men for å rekruttere flere arrangerer vi gratis basketskole for jenter i høstferien. Vi er særlig interessert i å rekruttere flere spillere fra 14 år og oppover.

Solsrud legger til at man ikke trenger å kunne noe om basketball fra før.

- Vi tilpasser opplegget for alle, det være seg om du aldri har tatt i en basketball eller om du kjenner spillet fra før. Klubbens dedikerte og talentfulle ungdomstrenere deltar som instruktører, og det vil være voksne representanter fra klubben til stede under hele basketskolen.

Disse jentene i Eidsvoll Basket håper å se deg i høstferien

- Basketball er kjempegøy!, sier denne blide gjengen i Eidsvoll Basket. Foto: Bjørn Hytjanstorp


Eidsvoll basketball klubb har flere spennende prosjekter under planlegging for å øke jenteandelen i klubben.

- Vi har åpen halltrening på fredager og under sommerens basketskole hadde egen jentegruppe. Klubben samarbeider også med de øvrige basketklubbene på Øvre Romerike, og vi har alle et felles mål om å rekruttere flere jenter - på lik linje som forbundet som også har dette som målsetting, sier Solsrud, og snakker varmt om den populære ballsporten.

- Basketball er en hurtigvoksende sport i Norge, og vi ønsker at enda flere jenter skal få ta del i moroa med å lære et ballspill som kan praktiseres i bortimot alle skolegårder. Det som også er så gøy med basket er at man fort plukker opp teknikk og ballfølelse.

Fyller 30 år i 2024

Neste år fyller klubben 30 år, og Lene Solsrud er stolt av hva klubben har fått til.

- I 2024 har Eidsvoll Basket holdt på i 30 år, og vi er svært stolte over hva vi har fått til. Barn, unge og voksne har fått tatt del i spilleglede og samhørighet, og i alle disse årene har vi vært en klubb for alle.

Men det er også tøft å drive et idrettslag eller en klubb.

- Ja, til tider kan det være krevende å drive en idrettsklubb med bare frivillige ressurser. Heldigvis har klubben mottatt støtte fra blant andre Gjensidigestiftelsen, Totens Sparebank, Eidsvoll kommune - i tillegg til integreringsmidler. Vi er også så heldige at vi får god støtte fra flere lokale og regionale bedrifter.

Og støtten klubben får motiverer, sier Solsrud.

- Selv om vi ikke har søkt støtte for basketskolen i høstferien har all den støtten og hjelpen vi har fått gitt oss energi til å prøve ut nye prosjekter. Det inspirerer og motiverer klubben vår når lokalsamfunnet og økonomiske støtteordninger har tro på aktivitetene våre, og ønsker å hjelpe oss til å nå våre mål.

Klikk her for å melde deg på basketskolen