EidsvollPuls

EidsvollPuls

Invitert: - David og Goliat

Tove Kjellerød, f. 1948, opprinnelig fra Oslo, bosatt nær Sundet. Utdannet lærer og spesialpedagog, arbeidet mesteparten av livet som byråkrat på kommunenivå. Frilans reiseleder og diversør. Er mamma, svigermor og mormor og lever av det lærere kaller «utsatt lønn», nemlig pensjon. Samfunnsinteressert så det holder, sies det. Til tider ufordragelig besserwisser.


Alle har hørt om kjempen Goliat som tapte mot den vesle David i historiens mest omtalte krig. Den har gitt inspirasjon til undertrykte folk i hele verden, gitt mot i håpløse tider.


Hvorfor rippe opp i den gamle historien i en «Invitert» i Eidsvollpuls, den minste og nyeste av våre lokale informasjonskanaler, spør du? Nah, ikke for noe annet enn at den rann meg i hu under lesingen av vår andre lokale informasjonskanal i går, den redaktørstyrte fra 1901, må vite.

Med stigende forbauselse leser jeg at redaktøren bruker atskillig spalteplass på å ta fatt to unge debattanter som har brukt sin åpenbare rett til å kritisere journalistikken i samme avis. Det skal visstnok ikke være snakk om et forsvar fra redaktørens side, fint at han sa det forresten, selv trodde jeg et øyeblikk at det var nettopp det.

Det skal, etter mitt syn, atskillig til for at en «redaktørstyrt avis», som han selv påpeker at avisen hans er, har behov for å gå i rette med sine kritikere. Det hjelper lite at det i hans belæring av de to kvinnene presiseres at han ønsker kritikk velkommen. Det glipper i troverdigheten.

På toppen av dette sendes det små spark til det han kaller en «nystartet blogg». Det er så man ikke tror det man leser. I en fri og liberal verden ønsker man nyetableringer og konkurrenter velkommen. Når man i stedet rakker ned på dem og snakker dem ned, slik redaktøren gjør i ytringen sin 12. februar, blir det bare trist og det framstår smått og litt ynkelig faktisk.

Eidsvollpuls har blitt tatt i mot av bygdefolk som et friskt pust som gir journalistikk fra innsida av Eidsvoll. Pulsen handler om det vi er opptatt av; barnekoret, knøttefotballen, enkeltmennesket og det livet vi lever i denne kommunen. Satt pris på av alle oss som ikke har behov for å lese om biler som har kjørt av veien, hvem som var tilstede fredag kveld og boligannonser på redaksjonell plass. Heller ikke innkjøpt stoff fra og om steder vi ikke skal til eller har hørt om.

Redaktøren i lokalavisa burde omfavne pulsen som et flott supplement til det han selv presenterer. I stedet for blomster på lanseringsdagen, (helt stille fra den kanten gitt), velger han å ynkeliggjøre det gode, journalistiske arbeidet som gjøres hos nykommeren.

Og nei, jeg får ikke betalt for det jeg skriver. Ikke slik som redaktøren får når han refser unge politikere eller snakker ned en konkurrent.