EidsvollPuls

EidsvollPuls

Kronerulling for historiske jenter

Volleyballinteressen i Eidsvoll blomster som aldri før, og det er på Finstad det skjer. Hos sportsklubben uten et eneste fotballag har volleyballinteressen tatt helt av, og nå er klubbens U19-jenter klare for NM for aller første gang. Det er bare et lite skjær i sjøen, nemlig penger.

Historiske jenter

Line Yri-Hagen i Finstad Sportsklubb forteller entusiastisk at det juniorjentene har fått til er noe for historiebøkene.

- Klubben fylte 50 år i fjor, og allerede nå må vi begynne på nye sider historieboka. Etter en fantastisk innsats i regionmesterskapet i region Øst har nemlig U19-jentene våre sikret seg NM-billett for første gang i klubbens historie. Dette er veldig godt gjort for en såpass liten klubb som Finstad.

Yri-Hagen er tydelig stolt av jentenes innsats.

- Vi var ranket som nr. 12 i regionmesterskapet, og få hadde trodd at jentene skulle klare å vinne mot Stovner i den avgjørende gruppekampen. Men jentene viste en utrolig vilje og innsats, og snudde et tilsynelatende håpløst utgangspunkt til en sensasjonell seier. Det ble tap 12-25 i førstes sett, og i andre sett hadde Stovner matchball på stillingen 19-24. Da skal jeg innrømme at det så det veldig mørkt ut, men da sto Stine Fausk Finholth frem og vartet opp med en fantastisk rekke med server under stort press. Vi klarte å snu settet og vant 26-24, og i det tredje og avgjørende settet var vi klart best og vant 15-5.

Med seieren over Stovner var Finstad sikret å gå videre fra gruppespillet, og i neste kamp fulgte de opp med en ny seier mot Gulset. I sluttspillet spilte Finstad jentene veldig bra og endte til slutt på 3. plass. Dermed var lagret sikret seg plass i NM som arrangeres i Ålesund 8. – 10. mars.

I kampen mot Stovner vartet 14 år gamle Stine Fausk Finholth opp med en fantastisk rekke med server

I kampen mot Stovner vartet 14 år gamle Stine Fausk Finholth opp med en fantastisk rekke med server. Foto: Bjørn Hytjanstorp


Hardtarbeidende og kreative

Line Yri-Hagen forteller at jentene nå har vist at laget kan hevde seg mot spillere som spiller på elitenivå. Men for å kunne delta i NM, trenger laget økonomisk støtte.

- Det koster over 70.000 å sende 11 jenter pluss trener til Ålesund, og det er mye penger for en liten klubb som Finstad. Vi ønsker å holde treningsavgiftene lave, spesielt for barn og unge, men det betyr også at vi har lite rom i budsjettet for store, uventede utgifter som dette. Dessverre finnes det ingen kommunale støtteordninger som dekker deltagelse i konkurranse på nasjonalt eller internasjonalt nivå for spillere som ikke har økonomi for å dekke egenandelen, derfor har vi måttet tenke nytt og kreativt.

U19-jentene i Finstad har selv satt i gang flere tiltak for å samle inn penger. De har solgt digitale lodd og opprettet en innsamling gjennom Totenbanken. Her har banken forresten lovet å matche alt som kommer inn, opp til 10.000 kroner.

Finstadjentene samler inn penger til NM-deltagelse
Finstadjentene samler inn penger til NM-deltagelse. Her under sist helgs seniorkamper i Råholthallen. Fra venstre Frid Marie Yri-Hagen, Mina Tronaas Bråten, Kaja Izabel Sveinhaug Årnes og Karianne Iversen Solbakk. Bak: Eira Sofie Yri-Hagen.
- Ser dere Vipps-nummeret? Det er 14005, sier jentene nærmest i kor. Foto: Bjørn Hytjanstorp


- Jentene har vært veldig flinke og står virkelig på, sier Yri-Hagen.

- På søndager holder jentene åpen varmestue på Finstad der de selger vafler, varm saft og kaffe. Alle inntektene av salget går direkte til jentene, noe vi håper og tror blir et hyggelig tiltak for både jentene og fort alle som benytter seg av de fine ski-, skøyte- og akemulighetene på Finstad.

Line Yri-Hagen oppfordrer alle som har mulighet til å bidra.

- Jentene håper mange vil støtte laget i deres NM-drøm slik at de får oppleve å spille mot de beste lagene i landet. Jentene har allerede vist at de har talent, mot og lagånd, og de fortjener virkelig å få sjansen til å vise seg fram på den nasjonale scenen.