EidsvollPuls

EidsvollPuls

Livsglededagen 2023: - Dere har all grunn til å være stolte av det som skjer i Eidsvoll!

Onsdag 24. mai ble Livsglededagen arrangert på flere steder i Eidsvoll. Det var arrangementer på Vilberg Helsetun, på Gladbakk Aktivitetssenter og på Pålsejordet Bokollektiv på Dal. Og på alle stedene var det stor variasjon i aktiviteter for her kunne du gjøre alt fra å besøke en sansehage med både ender og høner til å kaste erteposer på en stakkars fotograf fra EidsvollPuls… Det siste var selvsagt en spøk, men jammen var denne dagen en dag full av spøk, latter og glede – akkurat slik som representantene fra stiftelsen Livsglede for Eldre vil at det skal være.

Forbilledlig kommune

- Eidsvoll er på mange måter et forbilde for mange livsgledekommuner, og dere har all grunn til å være stolte av hva som skjer her i bygda.

Disse ordene kommer fra generalsekretæren i Livsglede for eldre Tone Bye, som hadde valgt seg ut nettopp Eidsvoll da hun skulle ut på besøk på selve Livsglededagen. Med seg hadde hun Inger Johanne Helmen som er veileder/sertifisør i Livsglede for eldre sentralt, og begge er mektig imponert over hvordan det jobbes i Eidsvoll.

- Vi har nettopp vært på besøk på Vilberg, og det vi så der er det bare å ta av seg hatten for. Her var det generasjonsmøter mellom barnehagebarn og eldre og mellom Livsglede-elever fra videregående og de eldre. 150 eldre mennesker som ble servert pølser og drikke av engasjert skolelever og ansatte som sto på så svetten silte. Alt dette for at de eldre skulle ha det bra. Dette kaller jeg god eldreomsorg, sier generalsekretæren til EidsvollPuls.

Irene Engeskaug, Hege Svendsen, Tone Bye, Anne Guri Sander Dahl, Inger Johanne Helmen, Biftu Kula og Nikola Kubiak

Livgledesamarbeid: Irene Engeskaug, Hege Svendsen, Generalsekretær i Livsglede for eldre Tone Bye, Anne Guri Sander Dahl, veileder/sertifisør i Livsglede for eldre Inger Johanne Helmen, samt Biftu Kula og Nikola Kubiak begge fra Eidsvoll videregående skole. Foto: Bjørn Hytjanstorp


- Ja, dette var et stjerneeksempel på generasjonsmøter fra barnehagebarn til de eldste av de eldre. Og jeg lot meg også imponere av elevene fra videregående, særlig over hvor selvstendige de var. Det var heller ingen lærere som måtte sette elevene i arbeid, så det er ingen tvil om at arbeidet og rutinene er godt integrert i opplæringen på skolen, sier Inger Johanne Helmen.

Og aktivitetskoordinator på Vilberg Randi Grue kan underskrive på at det ble en fantastisk dag.

- De fleste her hos oss var på en eller annen måte engasjert på denne fine dagen - de på helsetunet, samt Vilberg bosenter og dagavdeling. Elevene fra videregående organiserte diverse spill og aktiviteter ute i hagen, og inne hadde de Quiz der førstepremien var en fruktkurv. Kjøkkenet hadde fyrt opp grillen slik at alle fikk grillmat til lunsj i dag. Jeg må også nevne at vi hadde ponni på besøk. Den var først ute der den hilste på alle som ønsket det, og deretter tok den turen inn på avdelingene for å besøke de som ikke kunne komme ut. Dette var veldig populært, forteller Randi Grue.

- I sansehagen hadde vi forresten både ender og høner, og på toppen av det hele fikk vi besøk av Vilberg barnehage - til stor glede for alle som var til stede.

Denne ponnien var på besøk på Vilberg

Denne ponnien var på besøk på Vilberg Helsetun. Foto: Privat


Bløtkaker til den store gullmedaljen


På Gladbakk var det også full aktivitet forteller Irene Engeskaug og Anne Guri Sander Dahl fra henholdsvis Eidsvoll Frivilligsentral og Gladbakk Aktivitetsenter.

- Akkurat nå er vi på den andre bløtkaka, men hvis det kniper så vet jeg at damene på kjøkkenet har flere på lur, sier Anne Guri med et lurt smil.

Og på «damene på kjøkkenet» kan bekrefte at det stemmer.

- Vi har en til klar her nå, men vi har tre sukkerbrød til, og det skulle vel holde, sier Kari Skjønhaug og ler.


Det var bløtkake til alle som ville ha. Fra venstre Biftu Kula, Anne Guri Sander Dahl og Nikola Kubiak

På Gladbakk var det bløtkake til alle som ville ha. Fra venstre Biftu Kula, Anne Guri Sander Dahl og Nikola Kubiak. Foto: Bjørn Hytjanstorp

Utendørs kunne man prøve seg på både ertepose-kast, ringspill, Quiz og aktivitetsposter forteller Irene Engeskaug.

- Vi hadde flere aktiviteter ute, men det var en litt sur vind i dag. Men det så absolutt ikke ut til å legge en demper på gleden av å være i aktivitet. Så alt i alt ble dette en fantastisk dag, med en flott konsert som avslutning.

Å kaste erteposer på EidsvollPuls var ikke en av aktivitetene under Livsglededagen

Å kaste erteposer på EidsvollPuls var ikke en av aktivitetene under Livsglededagen, selv om det kan se slik ut her. Fra venstre Irene Engekaug, Thohrild Eikhom, June Andresen og Hege Svendsen. Foto: Bjørn Hytjanstorp