EidsvollPuls

EidsvollPuls

Markerte sine første 120 år til 20 i stil

  • Sport
  • 21.08.2023 Kl. 12:50

Lørdag var det stor bursdagsfeiring på Råholt. Eidsvold Idrætsforening markerte at klubben er 120 år i 2023, og det ble markert med stil.

- Vi startet inne i Råholthallen med litt informasjon om klubbens historie. Deretter gikk vi i samlet flokk langs Trondheimsvegen til Amfi før vi vendte nesen mot Eidsvoll stadion. Jeg tror ganske mange la merke til oss, for det ble et ganske langt, rødt tog gjennom Råholt, forteller styreleder i Eidsvold IF Kai Robert Hallberg.

Jubileumsopptoget gikk langs Trondheimsveien på Råholt

På stadion var det en rekke aktiviteter for liten og stor. Alle klubbens aktive grupper var på plass, blant annet hoppgruppa som hadde med en innretning som brukes til tørrtrening.

- Vi kaller den for rullebrettbakke eller rullebakke, og den brukes primært til tørrtrening på teknikken i ovarennet og hoppkanten, sier leder av hoppgruppa Ken Martin Rustad.

Og rullebakken var populær, noe EidsvollPuls fikk se da vi stakk innom.

- Ja, det har vært ganske mange innom, blant annet noen av de litt eldre som prøvde seg på salto fra hoppkanten. Vi har jo et håp om at vi ser igjen mange av disse når snøen kommer, forteller Rustad med et smil, og legger til at han under arrangementet hadde god hjelp av sine egne hoppere.

- Vi hadde med oss rundt 20 av klubbens 14- og 15-åringer, og de gjorde en kjempegod jobb med gjennomføringen av alle aktivitetene ute på banen.

7 år gamle Anna Lundahl Nygård prøvde seg i rullebrettbakken

7 år gamle Anna Lundahl Nygård prøvde seg i rullebrettbakken. Foto: Bjørn Hytjanstorp

Anna går inn for landing - med telemarksnedslag - godt assistert av bestemor

Anna går inn for landing med telemarksnedslag, godt assistert av bestemor. Til venstre instruktør Ole Kristoffer Halvorsen (14) som selv er aktiv hopper. Foto: Bjørn Hytjanstorp

100 år i 2026


 

Daglig leder i fotballgruppa Roger Halberg forteller at det bli stor festivitas også om tre år.

- I 2026 skal vi markere at det er 100 år siden Eidsvoll stadion åpnet. Vi har selvsagt ikke spikret noen planer, men når en først fyller 100 år må en vel slå litt på stortromma, sier Halberg og smiler lurt.

EidsvollPuls kan jo hinte om at under åpningen av anlegget 1. august 1926 spilte EIF mot Lyn. Hvorfor ikke kopiere dette i 2026?

Og hvordan gikk kampen mot Lyn for 97 år siden? EIF vant 2-1!

Gitte Waaler (EIF Fotball), Ken Martin Rustad (EIF Hopp), ordfører Hege Svendsen, styreleder i Eidsvold Idrætsforerning Kai Robert Hallberg og Marte Rustad (EIF Håndball)

EIF markerte sine første 120 år lørdag. Fra venstre Gitte Waaler (EIF Fotball), Ken Martin Rustad (EIF Hopp), ordfører Hege Svendsen, styreleder i Eidsvold Idrætsforerning Kai Robert Hallberg og Marte Rustad (EIF Håndball). Foto: Bjørn HytjanstorpDet var mye godt humør i EIF-toget
Sandra Skyttersæter (8) ville også prøve seg. Far Stian Skyttersæter følger spent med
Sandra Skyttersæter (8) ville også prøve seg. Far Stian Skyttersæter følger spent med. Foto: Bjørn Hytjanstorp

Å få målt farten på skuddet var populært
Å få målt farten på skuddet var populært. Foto: Bjørn Hytjanstorp

Laura Marie Fjeld på 18 mnd. prøvde seg på bowling
Dagens yngste? Laura Marie Fjeld på 18 mnd. prøvde seg på bowling. Foto: Bjørn Hytjanstorp

Sumobryting var også en populær aktivitet
Sumobryting var også en populær aktivitet på Eidsvoll stadion lørdag. Foto: Bjørn Hytjanstorp

Slalåmløping med promillebriller var en krevende og morsom øvelse
Slalåmløping med promillebriller var en krevende og morsom øvelse. Foto: Bjørn Hytjanstorp