EidsvollPuls

EidsvollPuls

Nesten perfekt

  • Sport
  • 18.07.2023 Kl. 12:45

Som veldig mange andre har fotballen nå tatt sommerferie, i hvert fall i lavere divisjoner. «Våre lag», det vil si Eidsvold Turn i 3. divisjon, Eidsvold IF i 4, divisjon og Bøn i 5. divisjon, har alle gjennomført en meget sterk vårsesong. EidsvollPuls skal ta for seg alle tre lagene og starter i dag med Eidsvold Turn.

 

Ung tropp

Å oppsummere vårsesongen til blåtrøyene fra Myhrer er en enkel sak. Laget har imponert alle, og tok i helgen sommerferie etter å ha vunnet sin 13. kamp av 14 mulige. Det skal legges til at lørdagens borteoppgjør mot Sogndal 2 på Fosshaugane Campus faktisk var første kamp i høstsesongen, så man kan si at Turn med sin 3-0-seier kom godt i gang med del to av sesongen.

Det er mye godt stoff å hente ut av det laget har prestert, og det skal vi da også gjøre her. Vi kan starte med å si at før sesongen det var nok mange som var litt skeptiske til hva laget kunne prestere. Flere nøkkelspillere skiftet beite eller la opp, men Turn-trener Johan Andersson hadde stor tro på laget, noe han understreket da vi snakket med ham rett før sesongstart.

- Vi har en ung tropp, men samtidig består troppen av mange spillere med et stort utviklingspotensial. Hvis de fleste i spillergruppen er friske, føler jeg at jeg har de spillerne jeg vil ha.

Les: «Nye» Eidsvold Turn klar for sesongstart

39-åringen, med en fortid om spiller i både Stabæk og LSK, visste hva han snakket om. For borte var spillere som Jon Erik Økland (trappet ned), Ole Andreas Nesset og brødrene Kristoffer og André Trandum Nordlie (alle EIF) og keeper Andreas Vedeler (KFUM) – for å nevne noen.

18 år gamle Petter Hokstad var en populær mann etter kampen mot Førde 29. mai

18 år gamle Petter Hokstad var en populær mann etter kampen mot Førde 29. mai. Foto: Bjørn Hytjanstorp


Det skal sies at Turn hadde rykket ned fra 2. divisjon (PostNord-ligaen), og Norsk Tipping-ligaen er noe helt annet. Men kvaliteten på nivå fire i Norge har blitt veldig mye bedre enn før, så det var langt fra gitt at Turn skulle surfe gjennom divisjonen. Det var tvert imot mange som var skeptiske med såpass mange spillere borte.

Men laget har imponert alle, kanskje til og med de mest optimistiske. Turn har tapt kun to kamper, borteoppgjøret mot Hønefoss og cupkampen mot Strømmen. Og det kan fort vise seg at returkampen mot Hønefoss lørdag 14. oktober blir avgjørende for hvilket lag som rykker opp. Lagene har nemlig fått en solid luke i toppen av tabellen der Hønefoss leder med 42 poeng foran Eidsvold Turn med 39. Lag nummer tre på tabellen er en av forhåndsfavorittene Elverum, men laget fra Østerdalen ligger hele ni poeng bak Turn.

Det som faktisk kan bli helt avgjørende er målforskjellen. Vinner Turn returoppgjøret mot Hønefoss, og begge lagene fullfører sesongen feilfritt blir nemlig målforskjellen avgjørende. Og her ligger Eidsvold Turn veldig godt an med sine 42 plussmål mens Hønefoss har 31. Dette kan fort vise seg å tilsvare ett poeng i kampen om opprykk.

Vi må også trekke frem forsvarsspillet til Turn. Med keeper Glenn Wilsgård bakerst, som har fått en ny vår som fotballspiller, har Turn sluppet inn imponerende få mål i vårsesongen. Åtte mål bakover er rett og slett imponerende, og Wilsgård har holdt nullen i hele åtte kamper.

Det er mange på laget som scorer målene, og på toppen av avdelingens toppscorerliste troner Vital Curtis Kaba med 14 mål, noe som gir et scoringssnitt på 1,0 per kamp. Merkelig nok tegnet han seg ikke på scoringslisten i storseieren mot Brumunddal (8-0), men kjenner vi 28-åringen rett (blir 29 år 27. juli) blir det mange flere nettkjenninger i høstsesongen.

Vital Curtis Kaba er Turns toppscorer med 14 mål

Vital Curtis Kaba er Turns toppscorer med 14 mål. I bakgrunnen ser vi Herman Jappée Henriksen som har notert seg for seks mål. Foto: Bjørn Hytjanstorp


Det var også veldig hyggelig å se at lagets stortalent Petter Hokstad i slutten av mai ble tatt ut på G18-landslaget. Det var faktisk første gang på 10 år at Turn hadde en G18-landslagspiller. I 2013 fikk nemlig Martin Trøen hele ni landskamper med flagget på brystet. Det som var kjedelig var at Hokstad pådro seg en ankelskade under landslagssamlingen, og 18-åringen var ikke tilbake på banen før oppgjøret mot Brumunddal 8. juli. Det koster å spille landskamper.

Nå har trener Johan Andersson gitt sine spillere fri, dog med krav om egentrening, frem til 31. juli. Lørdag 5. august blir det treningskamp mot Skjetten på Myhrer, og da vil vi fort se hvor mye ferie guttene har tatt. Det blir uansett en veldig spennende høstsesong, en høst som starter med hjemmekamp mot HamKam 2 på Myhrer 14. august.