EidsvollPuls

EidsvollPuls

Nesten-ran på Myhrer

  • Sport
  • 29.08.2023 Kl. 16:43

Mandagens kveldskamp på Myhrer mellom hjemmelaget Eidsvold Turn og Raufoss 2 ble en tålmodighetsprøve av de sjeldne. Dette ble nemlig en kamp der selv sindige Turn-patrioter begynte å vandre hvileløst rundt – i ren frustrasjon over et sjansesløseri man sjelden har sett på Myhrer.

Turn-kaptein Oliver Stenseth og Raufoss-kaptein Torjus Embergsrud Engebakken ønsker hverandre lykke til

Det startet pent og forsiktig med at Turn-kaptein Oliver Stenseth og Raufoss-kaptein Torjus Embergsrud Engebakken ønsket hverandre lykke til. Foto: Bjørn Hytjanstorp


Kun tre poeng var godt nok


Men la oss starte med formalitetene. Ingen er i tvil om at det er kun to lag som kjemper om opprykket i Norsk Tipping-ligaen avdeling 2, nemlig Hønefoss og Eidsvold Turn. Før denne serierunden hadde lagene spilt 16 seriekamper, og Hønefoss har ennå ikke avgitt poeng. Eidsvold Turn har på sin side avgitt poeng i kun én kamp, nemlig i borteoppgjøret 3. juni mot Hønefoss der det ble tap 0-2.

Som man skjønner kommer dette trolig til å bli et rotterace helt inn, men det er fullt mulig for begge lag å gå på en smell. Og det var nettopp det som nesten skjedde på Myhrer mandag kveld. To dager før, altså lørdag, vant Hønefoss hele 5-0 over Fu/Vo. Da var det bare en ting som gjaldt for Turn i kampen mot Raufoss 2, nemlig tre poeng og gjerne mange plussmål.

Selv om mandagens motstander er det desiderte bunnlaget var det ikke ventet å bli en walk over. Gjestene fra Raufoss har nemlig tatt grep etter en begredelig vårsesong, og etter sommerpausen har laget vunnet 6-0 over Volda og spilt uavgjort 3-3 mot Hødd 2.

Benedict Lethabo Notoane utliknet til 1-1, og spilte en solid kamp mot Raufoss 2

Benedict Lethabo Notoane spilte en solid kamp, men fikk ikke uttelling før før kampuret viste 90 minutter. Foto: Bjørn Hytjanstorp


Frustrerende


Da kampen startet så vi da ganske fort at Raufoss 2 ikke var et typisk bunnlag, og det tok bare 11 minutter før gjestene tok ledelsen. Da ble det veldig stille på Myhrer stadion. For publikum, og etter hvert både spillere og støtteapparat, ble denne scoringen starten på intet mindre enn 86 frustrerende minutter. Dette skulle nemlig vise seg å bli kampen der alle avslutninger for hjemmelaget traff en fot, et lår, en mage, et hode - eller bein og armer på banens suverent beste spiller, Raufoss-keeper Andreas Hippe Fagereng.

Nå skal vi korrigere oss selv, for heldigvis for hjemmelaget var det ikke slik at alle avslutninger endte i null og niks. Helt på tampen måtte nemlig Raufoss-keeperen se to baller bak seg, til enorm skuffelse for et heroisk kjempende Raufoss-lag. Den største skuffelsen for gjesten kom imidlertid ikke før kampuret viste 96.58. Da Turns Benedict Lethabo Notoane banket ballen i mål i det 90. minutt og utlignet til 1-1 hadde nemlig gjestene fortsatt tro på å få med seg ett poeng fra Myhrer.

Andreas Hippe Fagereng

Petter Hokstad legger inn fra fire(!) meter mens Raufoss-keeper Andreas Hippe Fagereng lukker igjen øyenene og håper det beste. Foto: Bjørn Hytjanstorp


Kunststykke av et mål


Turn-innbytter Herman Jappée Henriksen ville det annerledes, og nesten syv minutter på overtid vartet 26-åringen opp med et kunststykke av et mål. Et innlegg fra Kristian Bjerknes Håkenstad traff hodet til innbytter Fredrik Weaas på 7-8 meter. Weaas headet videre til Jappée Henriksen, som i sin tur la ballen til rette for skudd med en meget elegant demping med hodet og deretter en følsom touch med høyrebeinet. Avslutningen sto i stil med resten og lærkula føk inn i nærmeste hjørne! Jubelscenene vi ble vitne til på Myhrer etter den scoringen er det sjelden vi ser på disse breddegrader.

Herman Jappée Henriksen med imponerende kroppskontroll 
Herman Jappée Henriksen legger ballen til rette

Herman Jappée Henriksen setter inn seiersmålet

Det ble full jubel da Turn scoret seiersmålet 7 minutter på overtid


Dermed ble det tre poeng til Turn, og fortsatt spenning i avdelingen. Hønefoss har nå 51 poeng og Eidsvold Turn 48, og målforskjellen som lenge har vært i Turns favør er snart utlignet.

Mer spennende enn dette blir det ikke, og 14. oktober møtes lagene til dyst på Myhrer! Før vi kommer så langt skal lagene gjennom mange tøffe kamper, og neste kamp for Hønefoss er borte mot Elverum 2. september. Samme dag skal Eidsvold Turn til Florø for å møte et hjemmelag som kjemper for å ikke havne i nedrykkssumpa. Neste hjemmekamp for Eidsvold Turn er mot Elverum lørdag 9. september.


Eidsvold Turn – Raufoss 2 2–1 (0-1)


Myhrer stadion

11. min. 0–1: Håvar Bendik Solbakken Befring

90. min. 2-0: Benedict Lethabo Notoane

97. min. 3-0: Herman Jappée Henriksen


Dommer: Jonas Weiberg Sture, Flisbyen

Gule kort: Vital Curtis Kaba, Eidsvold Turn. Qasem Qorban Mohseni, Matheus Henrique Vieira do Sacramento, Torjus Embergsrud Engebakken, Håvar Bendik Solbakken Befring og Kodjo Somesi, alle Raufoss 2

Tilskuere: 110