EidsvollPuls

EidsvollPuls

Ønsker samarbeid med naboklubbene

  • Sport
  • 21.09.2023 Kl. 11:58

Håndballsesongen er godt i gang, og mandag var det KickOff for Eidsvold Turn Håndball i Eidsvollhallen. EidsvollPuls var til stede, og vi kan rapportere om stor idrettsglede og mange spillere som ivret etter å komme i gang med sesongen. Klubbens damelag skulle sesongdebutere i 4. divisjon samme kveld, noe som i sin tur førte til en del ekstra tilskuere på tribunen.

Med hver sin nummererte tennisball var det om å gjøre å treffe kurven

Mandag var det håndball-KickOff i Eidsvollhallen. På slutten gikk alle spillerne på tribunen med hver sin nummererte tennisball, og derfra var målet å få ballen opp i kurven. EidsvollPuls hadde en litt utsatt posisjon, men det gikk bra :-) Foto: Bjørn Hytjanstorp


Selv om det er mange spillere i klubben, er det alltid plass til flere.

- Vi, i likhet med veldig mange andre idretter, opplever frafall og utfordringer med å lage gode tilbud for barn og unge. Dette fører til at vi for eksempel ikke har nok spillere til å stille lag, noe som gjelder i alle aldersklasser, sier leder i Eidsvold Turn Håndball Gunner Kommisrud.

Eidsvold Turns damelag i 4 divisjon er klare for kamp mot Kløfta

Eidsvold Turns damelag i 4. divisjon før mandagens kamp mot Kløfta. Selv om det endte med tap 22-34, klarte Eidsvold Turn å spille uavgjort i andre omgang. Blåtrøyene lå nemlig under hele 8-20 til pause, men reiste seg mesterlig og klarte 14-14 etter hvilen.
Foran fra venstre Maiken Emilie Hesland, Synne Hestetun, Nora Brandlistuen, Line Tøraas og Line Hamsaas. Bak fra venstre Jørgen Snekkerhaugen (trener), Gullveig Fredriksen, Mathilde Rytter Olsen, Rebecca Talgøe Hennie og Synne Rømmerud. Ikke på bildet: Telma Pedersen Rukke. Foto: Bjørn Hytjanstorp


Ønsker klubbsamarbeid


Som en konsekvens av dette kommer han med en utstrakt hånd til naboklubbene.

- Vi i Eidsvold Turn Håndball ser for oss at det blir et mye bedre og bredt samarbeid rundt håndballtilbudet i kommunen. Vi tenker at Eidsvoll bør ha en håndballklubb med felles rekruttering og klubbutvikling, dette for å kunne tilby flest mulig barn og unge et godt håndballtilbud der vi kan jobbe med idrettens ide om å bli best mulig sammen. Vi er klare for å jobbe med dette sammen med andre klubber som ønsker det samme.

Leder i Eidsvold Turn Håndball Gunner Kommisrud

Leder i Eidsvold Turn Håndball Gunner Kommisrud. Foto: Bjørn Hytjanstorp


Det er nok noen som rynker på nesa av klubbsamarbeid. Rent historisk har det vært mye støy selv rundt en vanlig overgang mellom naboklubber, og hvordan det vil arte seg hvis lag skal slå seg sammen er vi usikre på.

Gunner Kommisrud sier at tiden er overmoden for å tenke klubbsamarbeid, ikke minst for å sikre et godt tilbud for de yngste.

- Hovedmålet med et samarbeid er jo å sikre at spillerne får et tilbud. Selv har vi gjort et grep ved å starte med treninger for gutter i alderen 9 til 11 år både i Eidsvoll og på Råholt. Selv om det ikke er årsaken alene, er dette en av grunnene til at vi har en gutteandel på nær 50 prosent i barnehåndballen. Dette er veldig bra og noe vi er stolte av.

Disse jentene er superklare for en ny håndballsesong

Disse jentene er superklare for en ny håndballsesong. Fra venstre Mali Eckhoff Rognlien, Aurora Grønås, Anea Strand Nilssen og Emilie Stefferud. Foran: Sidona Fessehation. Han som stikker hodet frem mellom jentene er Sigurd Knutsen Haakstad. Foto: Bjørn Hytjanstorp

Sidona Fessehation-Hedda Eilertsen og Hedda Djuvstad
Det er gøy på KickOff, sier disse tre jentene. Fra venstre Sidona Fessehation, Hedda Eilertsen og Hedda Djuvstad. Foto: Bjørn Hytjanstorp

Sigurd Knutsen Haakstad og Gustav Nordbak Østmundset
Sigurd Knutsen Haakstad og Gustav Nordbak Øsmundset er klare for håndballsesongen. Foto: Bjørn Hytjanstorp