EidsvollPuls

EidsvollPuls

Opprykksfest i Råholthallen - Ingen fest uten gjester

Da EIF Håndball inviterte til opprykksfest for sitt damelag møtte håndballelskere i Eidsvoll opp i hopetall. Sjelden har vi sett så mange i Råholthallen, og anledningen var da også ganske spesiell. Det er nemlig lenge siden sist et seniorlag i EIF Håndball, uansett kjønn, har spilt så høyt som i 3. divisjon. I tillegg var kampen et farvel med trener-legenden Karl Jørgen "Kalle" Madsen. 70-åringen har vært håndballtrener siden han var 17 år, men nå sier Kalle at det er slutt. Vi får nå se på det, er vår korte kommentar til akkurat det. Årets opprykk tror vi forresten er Kalles 18 opprykk fordelt på EIF og Eidsvold Turn, noe som er «ålreit», for å bruke Kalles egne ord.

Opprykksjubel: Damelaget til EIF er klare for 3. divisjon, og etter kampen mot Eidsvold Turn var det gullfeiring i Råholthallen

Opprykksjubel: Damelaget til EIF er klare for 3. divisjon, og etter kampen mot Eidsvold Turn var det gullfeiring i Råholthallen. Foto: Bjørn Hytjanstorp


Vi må også hylle EIFs motstander, nemlig Eidsvold Turn. Det blir jo ingen fest uten gjester, og selv om gjestene tapte 11-34 har vi sjelden eller aldri sett så positive spillere. Da Turns Ingvild Eidskrem reduserte til 28-11 drøye åtte minutter før slutt var det nemlig full jubel på Turn-benken.

Full jubel på Turn-benken

Full jubel på Turn-benken. Foto: Bjørn Hytjanstorp


Vi vet at Turn-trener Jørgen Paulsen Snekkerhaugen underveis i sesongen har jobbet mye med å holde humøret oppe i gruppa. I motsetning til EIF har Eidsvold Turn hatt en resultatmessig blytung sesong, for blåtrøyene endte sist i årets 4. divisjon med 0 poeng på 16 kamper. Til tross for dette har spillerne klart å holde humøret oppe, og ikke latt den skralle poengfangsten gå ut over dommere, med- og motspillere.

Ingen sure miner etter kampen

Det var ingen sure miner i Turn-leiren etter kampen. Foto: Bjørn Hytjanstorp


Hva det blir til i Turn neste sesong er ikke klart, men hos EIF er løpet lagt. Det ble gjort for noen år siden da langtidsmålsettingen ble definert: å spille i 3. divisjon innen 2025/2026-sesongen. Det klarte de ett år før tiden, og det skal bli spennende å se hvor sterkt EIF-lag vi får se til høsten. Ny trener er nemlig ansatt, en trener med bred internasjonal og nasjonal erfaring. Hva det kan føre til vil tiden vise, men det er definitivt spennende ting på gang i EIF Håndball.