EidsvollPuls

EidsvollPuls

RUSK-VUSK-bataljen: - Lagbilde tar vi etter kampen – med pokalen!

Enkelte ganger er det bare noe du må få med deg. Det kan være en konsert, et teaterstykke, en film eller rett og slett en fotballkamp. Og det har vært et par av de sistnevnte i år, for eksempel 4. rundekampen på Myhrer mellom Eidsvold Turn og Sandnes Ulf, og ikke minst fredagens konsert med Kari Svendsen og Steinar Ofsdal på Fløygir (som vi ikke fikk vært på!).

En annen det-må-vi-få-med-oss-opplevelse gikk av stabelen fredag formiddag på Myhrer, nemlig den årlige fotballkampen mellom 10. klassingene på Råholt og Vilberg - eller kampen mellom RUSK og VUSK som den kalles blant kidsa.

Terje Juven var dommer, og veteranen hadde som vanlig stålkontroll på hendelsene ute på kunstgresset

Dommerveteran Terje Juven hadde stålkontroll og dømte med glimt i øyet. Foto: Bjørn Hytjanstorp


Minst like sjelden som det-må-vi-få-med-oss-opplevelser er det at EidsvollPuls blir intervjuet. Det ble vi nemlig av SOME-ansvarlige på Råholt ungdomsskole Tiril Isaksen og Stella Marina Vazquez Flø. Spørsmål som «Hva gjør du her?» og «Hvordan tror du kampen ender?» var interessante nok, men svaret på spørsmålet om hvilken skole vi trodde kom til å vinne ble tatt på meget tynt grunnlag.
For er det noe som er uforutsigbart er det fotballkamper mellom skoler, selv om selvsikkerheten på forhånd tydet på at det var en soleklar favoritt i dette oppgjøret. Da vi spurte Råholt om et lagbilde før kampen fikk vi nemlig som svar:

- Det tar vi etter kampen – med pokalen!

Tiril Isaksen og Stella Marina Vazquez Flø er SOME-ansvarlige på Råholt ungdomsskole

Tiril Isaksen og Stella Marina Vazquez Flø er SOME-ansvarlige på Råholt ungdomsskole. Foto: Bjørn Hytjanstorp


Det er noe som heter hovmod står for fall, men vi ville ikke være talspersoner for Janteloven og lot den kommentaren passere uten replikk.

På en nesten fullsatt sittetribune satt det forresten en velkledd herremann.

- Denne kampen måtte jeg bare få med meg, det vil si - jeg rekker kun en drøy omgang før jeg må stikke. Jeg har nemlig en vielse klokka ett, sier varaordfører Thomas Jacobsson, som altså hadde tatt turen til Myhrer denne formiddagen.

- Det er herlig å se iveren og entusiasmen elevene legger for dagen, så dette gleder jeg meg skikkelig til, sier Jacobsson bare minutter før dommer Terje Juven blåser i gang oppgjøret.

Varaordfører Thomas Jacobsson ble også intervjuet av Tiril Isaksen og Stella Marina Vazquez Flø

Varaordfører Thomas Jacobsson ble også intervjuet av Tiril Isaksen og Stella Marina Vazquez Flø. Foto: Bjørn Hytjanstorp


Dette skal ikke bli noe langt kampreferat, men vi må nevne at det ble en svært spennende kamp. RUSK tok ledelsen, men VUSK kom sterkt i andre omgang og scoret hele tre ganger før RUSK fikk en redusering rett før slutt. Da Terje Juven blåste av kampen var det ellevill jubel på tribunen og VUSK-elevene stormet banen for å hylle sine helter som hadde slått erkerival Råholt.

 

Noen ganger sier bilder mer enn tusen ord, og akkurat det tror vi er tilfelle nå. Så her har dere et knippe bilder fra RUSK-VUSK-bataljen!RUSK mot VUSK
RUSK mot VUSK
RUSK mot VUSK
RUSK mot VUSK
RUSK mot VUSK
RUSK mot VUSK
RUSK mot VUSK
RUSK mot VUSK
RUSK mot VUSK
RUSK mot VUSK
RUSK mot VUSK
RUSK mot VUSK
RUSK mot VUSK
RUSK mot VUSK
RUSK mot VUSK
RUSK mot VUSK