EidsvollPuls

EidsvollPuls

Russepresident Thelma Louise: - Jeg liker fart og spenning!

Av årets 129 russ i Eidsvoll er det en person som skiller seg litt ut. Og la det være sagt med gang; dette er ment utelukkende positivt. For Thelma Louise Jensen fra Hurdal er årets russepresident, og tro nå ikke at det er det som gjør at hun er litt spesiell. Det som derimot gjør at 19-åringen skiller seg litt ut er at hun driver med roadracing.

- Da jeg var yngre handlet det mye om hest, og jeg kan vel si at jeg var ei hestejente. Men nå for tiden går det mest i roadracing - og skole da.

Årets russepresident har åpenbart nok å drive med, og bekrefter at skole og russetid tar det meste av tiden.

- Roadracing er jo en sport der man må øve mye, og det har det ikke blitt så mye tid til nå. Men jeg har planer om å benytte sommeren til å få kjørt mest mulig. Som du skjønner liker jeg fart og spenning, sier 19-åringen og smiler der hun sitter på benken foran Eidsvollsbygningen.

Her ser vi Thelma Louise Jensen på Vålerbanen i 2021

Her ser vi Thelma Louise Jensen på Vålerbanen i mai 2021. Foto: René Skaret


17. mai skal Thelma Louise gjøre noe helt annet enn å kjøre sin Yamaha 300. Da skal hun nemlig stå på scenen foran tusenvis av feststemte eidsvollinger i parken.

- Jeg skal innrømme at jeg er litt spent. Jeg har ikke akkurat mye erfaring med å stå på en scene, det eneste er vel russerevyen. Men jeg har jo holdt noen 20 minutters presentasjoner på skolen, så det skal nok gå bra.

Og hun avslører at hun allerede har begynt å skrive på talen.

- Jeg er så vidt i gang, men det er litt krevende å finne de riktige ordene og få alt til å henge sammen. Jeg skal jo helst si noe dagsaktuelt og smart da vet du, sier hun og ler.

Thelma Louise Jensen er årets russepresident

Thelma Louise Jensen er årets russepresident og gleder seg til å holde tale 17. mai, men er litt spent. Foto: Bjørn Hytjanstorp


Mange er spente på årets russestog og Thelma Louise, som tross alt er sjefen for russen, håper det blir bra.

- Jeg tror det skal bli bra, men jeg kan jo ikke passe på alle. Det er for eksempel helt umulig å vite hva noen av gutta kan finne på i siste liten.

 

På russekortet hennes er det et bilde av en veldig ung Thelma Louise.

- Det er meg på en elektrisk trehjulssykkel. Den kjørte jeg opp og ned til mormor, som bor lenger ned i gata, sier hun og ler.

Og hun forteller at det er nettopp mormor hun har fått navnet sitt fra.

- Mormor heter Louise, så det navnet har jeg fra henne, men Thelma.. Jeg vet at mutter’n så på «Thelma & Louise», så det må sikkert være noe der, men jeg vet ikke altså.

Her er russekortet til Thelma Louise


På tampen må vi spørre henne hvordan russetiden har vært så langt.

- Det har gått veldig fint. Mange av oss var på landstreffet i Kristiansand, og det var jo kjempekult. Så ruller vi da, og det går stort sett i en slags løype mellom Bolleland på Espa og Macer’n på Jessheim. På lørdag skal vi ha rebus i Sundet, og det gleder vi oss veldig til, og etter det er det jo bare noen dager til 17. mai.

EidsvollPuls takker for praten og ønsker Thelma Louise og resten av eidsvollrussen en fin russetid videre.