EidsvollPuls

EidsvollPuls

Skapte idrettshistorie i Råholthallen

  • Sport
  • 10.10.2023 Kl. 00:55

Mandag kveld ble det skapt idrettshistorie i Råholthallen. For første hang i historien har et seniorlag i volleyball fra Eidsvoll spilt seg frem til 8-delsfinalen i NM. Bak den historiske bragden står en erfaren og ambisiøs trener som råder over et lag med en fin miks av både unge, lovende spillere og spillere med rutine fra høyere nivå.

- Dette var en fantastisk kamp av oss. Vi møtte et lag som spiller to divisjoner høyre, men vi viste at det bor utrolig mye i dette laget. Dette vil jeg si var propaganda-volleyball, sa treneren for Finstads kvinnelag Jānis Dzenis etter kampen mot Skjetten.

Kvinnelaget til Finstad skapte idrettshistorie i Råholthallen mandag kveld

Finstad vartet opp med propaganda-volleyball i Råholthallen mandag kveld. 3-2 over Skjetten fra 1. divisjon er sterkt, og nå er 3. divisjonslaget klar for en historisk 8-delfinale i NM. Foto: Bjørn Hytjanstorp


Latvieren legger ikke skjul på at han har fått tilbud om å trene lag høyere i divisjoner, men valgte lille Finstad SK som spiller i 3. divisjon.

- Før jeg kom til Finstad trente jeg Koll i 1. divisjon, og etter sesongen fikk jeg faktisk tilbud om å trene kveldens motstander Skjetten. Men jeg ville til Finstad, for dette laget har jeg virkelig tro på. Jeg vil vise at det går an å ha et lag fra Eidsvoll i 1. divisjon, og alle så jo at vi er fullt på høyde med 1. divisjonslag og vel så det.

Og målet for sesongen er krystallklart.

- Vi skal rykke opp!

17 år gamle Frid Yri-Hagen setter inn et poeng

17 år gamle Frid Yri-Hagen setter inn et poeng med en lur smash. Foto: Bjørn Hytjanstorp


Propaganda-volleyball


EidsvollPuls skjønner veldig godt hva Jānis Dzenis mener når han omtaler kampen som propaganda-volleyball. For selv om det var to divisjoner mellom lagene var det ingenting som tydet på det underveis i oppgjøret. Hjemmelaget gikk nemlig rett i strupen på gjestene fra Nedre Romerike og vant første sett 25-19. Det ble langt tøffere i andre sett, men Finstad halte i land seieren med 28-26. Så fulgte to sett der Skjetten fikk samlet troppene, noe som førte til at 1. divisjonslaget klarte å utligne (21-25 og 20-25). Dermed var det klart for et femte og avgjørende sett. Det ble ulidelig spennende, men hjemmelaget klarte til slutt å avgjøre til sin fordel med sifrene 15-11.

Maken til den idrettsgleden som ble vist i Råholthallen denne kvelden er det sjelden vi ser. Da kampen var avgjort var det vill jubel ute på banen, og spillerne fikk stående applaus av et entusiastisk publikum.

Etter kampen takket spillerne publikum for støtten

Etter kampen takket spillerne publikum for støtten. Foto: Bjørn Hytjanstorp


Historisk 14-åring


I 8-delsfinalen blir det enda tøffere motstand for Finstad når eliteserielaget Oslo Volley kommer på besøk. Til en slik kamp trenger laget støtte fra publikum så har du et snev av idrettsinteresse bør du ta turen til Råholthallen når den kampen skal spilles. Kampdato er foreløpig ikke bestemt, men kampen skal spilles senest 29. oktober. Det blir uansett en historisk kamp i Eidsvoll, noe folk absolutt bør få med seg.

På Finstads gode kvinnelag spiller det for øvrig to meget lovende ungjenter som bare er 14 år, nemlig Eira Yri-Hagen og Stine Finholth. Og talentet til jentene har blitt lagt merke for nå er Stine tatt ut til det norske U17-landslaget. Dette er første gangen en spiller fra Finstad SK er på et landslag i volleyball. Det er ingen tvil om at det gror godt i volleyball-miljøet på Finstad.

Les også: Finstad-jenter vant edelt metall i NM


14 år gamle Stine Finholth spilte en meget god kamp mot Skjetten

Stine Finholth spilte en meget god kamp mot Skjetten, og nå er 14-åringen tatt ut på landslaget. Foto: Bjørn Hytjanstorp