EidsvollPuls

EidsvollPuls

Sliten dame som ønsker medisin som virker!

Jeg er en sliten «dame», Sundet, heter jeg. Det var flott å være her frem til 1990-tallet. Mange besøkte meg og jeg hadde to flotte bokhandler, tre parfymerier, tre sportsbutikker, tre skobutikker, musikkbutikk, to utstyrsbutikker, to store banker, to forsikringsselskaper, flotte herrebutikker og damemote på hvert hjørne og mye mer.. Jammen var det også noen kjedebutikker, fine bakerier og Norges beste ferskvarebutikk?

Eidsvoll Samvirkelag i Sundet

Sundet-idyll. Da Eidsvoll Samvirkelag lå i Wergelands gate. Foto: Fridtjof Solberg


Så begynte det å gå galt. Alle mente at jeg trengte blokker for å overleve… det skulle være min medisin.Blokker ble bygget - Kiwibygget, Polgården, Vormvikåsen, Torget, Eidsvoll Brygge, Skibladnersvingen, Soli-toppen og jammen var det også noen som bygde ut min viktigste grønne lunge – Vilbergskogen- eventyrskogen.

Denne medisinen fungerer ikke, jeg blir kvalt og mine gode samarbeidspartnere forsvinner …. Jeg ønsker nye boliger som tar vare på min identitet.

Nå roper jeg om hjelp for å finne tilbake til min identitet og verne om den. Jeg trenger ingen overdose av blokker… Denne medisinen ser jeg at ikke fungerer. Overdose, ja! Det er viktig å høre på pasienten?

Det jeg trenger nå er fine hus med saltak bygget i tre og stein med gode grønne tun, hvor barn og eldre kan finne samhørighet, og historien blir ivaretatt. Dette er mitt ønske om medisin nå: et bærekraftig samfunn!

 

Hilsen Sundet ved Hanne Strømberg