EidsvollPuls

EidsvollPuls

Sto æresvakt for KM-vinner Blaker: - Bøn psyka oss ut!

  • Sport
  • 09.10.2023 Kl. 18:22

Lørdag spilte Bøn sesongens siste hjemmekamp i 5. divisjon, og motstander på Bøn stadion var ubeseirede Blaker. Men Fredrik «Blaker'n» Larsens disipler fikk en stri tørn mot hardtarbeidende Bønere, og såpass tøft ble det at laget fra Bruvollen gikk på årets første tap.

Selv om Blaker’n for lengst har avfunnet seg med å trene spillere som heller drar på elgjakt enn å spille kamper, liker han definitivt ikke å tape.

Da det dro seg til mot slutten av kampen kom det flere meldinger fra den fargerike treneren, og etter kampen var han kjapt ute med å skylde på både matchballer og Bøn-spillernes hyllest av KM-vinnerne.

- Bøn kjemper inn 3-2-seier etter å ha psyka oss ut med en flott æresvakt og blomsterbukett før kampstart! Tips til Bøn; slutt med Umbro-baller og dere blir enda bedre, meldte Blaker’n på X (Twitter).

Dan-Remy Tollefsen Dahl har nettopp kriget inn 2-1-scoringen etter en dødball

Dan-Remy Tollefsen Dahl jubler etter nettopp å ha kriget inn 2-1-scoringen etter en dødball. Foto: Bjørn Hytjanstorp


For Bøn sin del ble dette en kamp å bygge videre på. Selv om bortelaget stilte med et redusert lag, må 3-2 over KM-vinneren være noe å ta med seg inn mot 2024-sesongen.

Kampen ble langt fra velspilt, til det var den ellers strøkne gressmatten litt for humpete. I tillegg sleit lagene med en sur vind fra nord som helt klart påvirket spillet. Men publikum fikk se en spennende kamp, og spennende ble det helt til kampuret viste 90 minutter - og vel så det. På stillingen 2-2 fikk nemlig Bøn straffe, og Dan-Remy Tollefsen Dahl fikk muligheten til å sende Bøn til himmels og Blaker hjem til travbanen på Bruvollen med tap i bagen.
Selv om det ikke var verdens beste straffe, og Blaker-keeper Henrik Gimle Michelsen hadde mer enn fem fingre på ballen, gikk lærkula i mål. Dermed ble det noen spennende minutter før kampen dommer Jørgen Vamnes Sæther fra Gjerdrum endelig blåste av oppgjøret.- Skal vi spelle helt til i morra eller?, kom det fra en meget utålmodig Morten Østnor som sto under speakerteltet. Og omtrent i samme øyeblikk blåste dommeren av kampen og jubelen kunne bryte løs på Bøn stadion.

Etter en ujevn sesong havner nyopprykkede Bøn til slutt omtrent midt på tabellen i 5. divisjon

Etter en ujevn sesong havner nyopprykkede Bøn til slutt omtrent midt på tabellen i 5. divisjon. Foto: Bjørn Hytjanstorp


Bøn har nå én kamp igjen, og resultatmålet til trener Per Dahl om å bli blant de seks beste er innen rekkevidde. Men da må siste seriekamp mot Skedsmo 2 vinnes, og Aurskog-Høland 2, som innehar 6. plassen, må få maksimalt ett poeng på sine siste to kamper.

Til tross for tap for Bøn er Blaker sikret både KM-tittel og opprykk

Til tross for tap for Bøn er Blaker sikret både KM-tittel og opprykk. Foto: Bjørn Hytjanstorp


Bøn FK – Blaker 3 - 2 (1 - 1)

Bøn stadion

17. min. 0 - 1: Martin Mathisen

18. min. 1 - 1: Richard Davidsen

75. min. 2 - 1: Dan-Remy Tollefsen Dahl

80. min. 2 - 2: Mattias Örjan Karlsson

91. min. 3 - 2: Dan-Remy Tollefsen Dahl (str.)

Gule kort: Sebastian Stokke og Markus Stenseth, begge Bøn.Simen Kristiansen, Blaker

Dommer: Jørgen Vamnes Sæther, Gjerdrum IL

Tilskuere: 40