EidsvollPuls

EidsvollPuls

Tøft for håndballen under pandemien: - På det verste var 19 av 20 spillere ute med korona!

  • Sport
  • 31.03.2022 Kl. 19:14

Fotballsesongen 2022 er i gang. I 4. divisjon er første serierunde allerede unnagjort, og Post Nord-ligaen, der vi av lokale lag har både Eidsvold Turn og Ull/Kisa, går i gang 9. april. Men håndballsesongen er også i gang, og for noen lag tar ikke håndballsesongen 2021-2022 slutt før langt utpå sommeren.

- Vårt lag kommer nok til å spille til midt i juni, sier Håkon Mathisen som er trener for jenter 15 i Eidsvold IF.

Eidsvold IF J15 2022

Eidsvold IF J15
Foran fra venstre: Cornelia Honningsvåg Rotan, Nina Jabar Sadeq, Dina Johnsen Myrum, Elise Majorsæter Eggum, Aurora Lindås Marthinsen og Iselin Bampton HalvorsenBak fra venstre: Stian Johnny Aurland Isaksen (trener), Vibeke Nordgård Odland, Nora Johnsen Myrum, Candice Akondum Akwagoh, June Isell Sjaaeng, Leah Frilseth og Håkon Mathisen (trener). Foto: Bjørn Hytjanstorp


Tøff coronaperiode

Og det er selvsagt coronaen som gjør at mye blir forandret, for eksempel håndballsesongen.

- Vi har jo blitt påvirket av dette som alle andre. Da det sto på som verst kunne vi ikke en gang trene inne i hallen. Vi måtte trene ute, og på grunn av coronareglene kunne vi ikke kaste ball til hverandre. Da er det ikke lett å spille håndball, sier trenerkollega Stian Johnny Aurland Isaksen.

- Jentene kastet ball på veggen, og det fungerte jo det også. Og jentene klaget ikke. Det er jeg mektig imponert over, sier Mathisen og skryter av jentenes holdninger til idretten.

- Vi snakker om jenter som går i 9. og 10. klasse på ungdomsskolen, og som møter opp på trening uansett om det er inne eller ute - og i all slags vær. Vi har for eksempel trening på fredager fra 18.30, altså ikke en helt optimal tid. Men jentene er på plass, alle som en.

Det snakkes om stort frafall i mange idretter i løpet av coronatiden. Hvordan har dere kommet ut av denne perioden?

- Vi har kommet ut i null. Tre har sluttet og tre nye har kommet til. Så der har vi klart oss bra, sier Håkon Mathisen.

Nina Jabar Sadeq legger an, men får et slag på armen

Nina Jabar Sadeq legger an, men får et slag på armen. Foto: Bjørn Hytjanstorp

Men Mathisen sier det røynet på i vinter. På et tidspunkt rundt månedsskiftet januar-februar var hele 19 av 20 EIF-spillere ute med korona!

- Jeg vi si at det er det gode samholdet som gjør at jentene har holdt ut. I lengden tærer det jo på å ikke kunne trene skikkelig, og ikke minst å ikke få spille kamper. Men her må jeg få skryte av jentene. De har vært utrolig flinke til å ta vare på hverandre, og gjennom coronatiden har jentene vist en utrolig treningsiver.

Og samholdet og treningsiveren er i ferd med å gi resultater. For laget til Mathisen og Aurland Isaksen gjør det bra, og spiller for tiden i B1-sluttspillet på nivå 1 i Viken. Det betyr at EIF møter lag som for eksempel Oppegård, Nit-Hak, Asker og Halden. Og etter fem spilte kamper ligger EIF på topp med fire seire og en uavgjort.

Da EidsvollPuls var innom Råholthallen spilte jentene mot Asker. Før kampen mente trener Stian Johnny Aurland Isaksen at dette var en kamp EIF burde vinne.

- Vi bør slå Asker ja. Jeg mener vi er gode nok til å vinne alle kampene, men det gjelder jo å få ut det beste når det gjelder.

Og det så det ut som om EIF gjorde i denne kampen. For det vi så i løpet av kampen var så bra at vi vil påstå at her har EIF et meget godt J15-lag på gang.

- Dette var solid av jentene. I andre omgang rullerte vi en del på laget, men vant likevel komfortabelt 22-11, sa Håkon Mathisen etter kampen.

Nina Jabar Sadeq med hodet i klemme

Nina Jabar Sadeq med hodet i klemme. Foto: Bjørn Hytjanstorp


Tar farvel med laget

Mathiesen sier at laget også skal være med på noen cuper før de tar sommerferie.

- I påsken (14. - 18. april) skal vi til Danmark og Frederikshavn. Der arrangeres Rødspætte Cup, og det er noe jentene gleder seg veldig til. Her stiller vi med to lag, og jentene får møte lag fra andre land for eksempel tyske Bremerhaven, danske Østervraa IF og svenske BK Heid, så det blir spennende. I tillegg skal vi selvsagt til Fredrikstad Cup i pinsen og avslutter sesongen midt i juni med Nannestad Cup. Så det blir en lang sesong, sier Håkon Mathisen.

Men når sesongen er over vinker trenerduoen farvel til jentene.

- Vi har trent jentene i tre år, og det er på tide med nye koster. Men jeg er helt trygg på at EIF syr sammen et topp opplegg for jentene til neste sesong, avslutter Mathisen.