EidsvollPuls

EidsvollPuls

Turn – best på overtid!

  • Sport
  • 10.09.2023 Kl. 11:25

Denne sesongen kan det virke som om Eidsvold Turn har blitt spesialister på å avgjøre fotballkamper på overtid. I lørdagens oppgjør mot Elverum på Myhrer skjedde det nemlig igjen – at blåtrøyene lå under da kampuret nærmet seg 90 minutter. Og som under sist hjemmekamp mot Raufoss 2 kjente publikum på frustrasjon over forspilte sjanser og ikke minst at en mulig opprykksfinale mot Hønefoss gikk fløyten.

Kampen startet på best mulig måte for hjemmelaget da Herman Jappée Henriksen scoret allerede etter 13 minutter. Men dette skulle vise seg å bli nok en tøff batalje for Turn, og etter 22 minutter sto det 1-1 etter en scoring av Elverums nummer 11 Sondre Løvberg - opprinnelig fra Gjerdrum.

Herman Jappée Henriksen fyrer av et skudd som blir blokkert

Herman Jappée Henriksen spilte en god kamp mot Elverum. Foto: Bjørn Hytjanstorp


Og som mot Raufoss 2 sist ble det nå en kamp mot klokka, og en motstander som forsvarte seg med nebb og klør. Vi må legge til at Elverum hadde offensive kvaliteter i laget, noe hjemmelaget fikk merke, sælig i andre omgang. Stilingen ved pause var 1-1, noe som ikke var bra nok for et hjemmelag som må holde tritt med Hønefoss i kampen om opprykk. Heldigvis var utgangpunktet for de siste 45 mye bedre enn mot Raufoss-rekruttene. Den gang var det to mål opp, mens det denne gangen bare trengtes én scoring for tre poeng. Men det skulle bli verre, for i løpet av seks blytunge minutter i andre omgang hadde Elverum scoret to ganger – og det midt i et vedvarende Turn-press.

Formspiller: Markus Johan Sørensen ble kåret til hjemmelagets beste - for tredje hjemmekamp på rad!

Formspiller: Markus Johan Sørensen ble kåret til hjemmelagets beste - for tredje hjemmekamp på rad! Foto: Bjørn Hytjanstorp


På stillingen 1-3 drøye 10 minutter før slutt var det nok mange som fryktet tap. Det hadde i så fall blitt det første tapet i en seriekamp siden 18. september i fjor, da Hødd vant 5-1 på Myhrer. Men er det noe årets Turn-lag har mer enn nok av er det moral og vinnervilje – og åpenbart en god dose tålmodighet.

Trener Johan Andersson er heller ikke den som sitter passiv på benken og ser laget går mot tap. 40-åringen tar nemlig grep, og på benken har han spillere som kan utgjøre en forskjell i hektiske sluttminutter. Vi tenker spesielt på ungguttene Kara Abdoulie Mai Bandeh og Fredrik Weaas, som begge har en viss x-faktor. Bandeh med et vanvittig finterepertoar og Weaas med en enorm hodestyrke og offervilje i boksen.

Vital Curtis Kaba er milimeter fra å snappe ballen foran føttene på Martin Kjeverud Eggen

Vital Curtis Kaba er milimeter fra å snappe ballen foran føttene på Elverum-keeper Martin Kjeverud Eggen. Foto: Bjørn Hytjanstorp


Da Ole Kristian Langås reduserte til 2-3 i det 80. minutt var status som mot Raufoss 2, nemlig ett mål opp og fortsatt tid igjen på klokka. Da kampuret viste 89 minutter sto det fremdeles 2-3, og da Turn fikk frispark litt utenfor hjørnet av 16-meteren satte trener Andersson inn hode- og duellsterke Weaas. Og som sist ble det umiddelbar suksess, med en oppofrende Weaas som forstyrret såpass at Kristian Bjerknes Håkenstad kunne sette inn utligningen. Dermed 3-3, og fortsatt litt tid igjen.
Og det skulle komme mer, og denne gangen gikk det ikke veldig lang tid før seiersmålet kom. For Kristian Bjerknes Håkenstad var ikke ferdigscoret for dagen, og i det 91. minutt stanget han inn 4-3. For et fotballdrama!

Her header Kristian Bjerknes Håkenstad inn seiersmålet

I det 91. minutt stanget Kristian Bjerknes Håkenstad inn seiersmålet. Foto: Bjørn Hytjanstorp


Da dommer Krolikowski fra Aurskog-Finstadbru omsider blåste av, tok vi en prat med kampens første målscorer Herman Jappée Henriksen. 26-åringen var selvsagt fornøyd med tre poeng, men også frustrert.

- Nok en gang havner vi i en nesten håpløs sitasjon, og slik kan vi ikke fortsette. Og vi kan i hvert fall ikke fortsette å slippe inn så mange mål. Det kan jo komme til å bli avgjort på målforskjell, og nå er vi vel omtrent likt siden Hønefoss vant stort. Nei, vi må tette igjen bakover, og avgjøre kampene mye tidligere, sier Jappée Henriksen.

Herman Jappée Henriksen, Ole Kristian Langås og Kristian Bjerknes Håkenstad

Fornøyde, tross alt. Fra venstre Herman Jappée Henriksen, Ole Kristian Langås og Kristian Bjerknes Håkenstad. Foto: Bjørn Hytjanstorp


Eidsvold Turn – Elverum 4–3 (1-1)

 

Myhrer stadion

 

13. min. 1–0: Herman Jappée Henriksen

22. min. 1-1: Sondre Løvberg

72. min. 1-2: Magnus Solum

78. min. 1-3: Nelson De Jesus Correia

80. min. 2-3: Ole Kristian Langås

89. min. 3-3: Kristian Bjerknes Håkenstad

91. min. 4-3: Kristian Bjerknes Håkenstad

 

Dommer: Robert Jan Krolikowski, Aurskog-Finstadbru

 

Gule kort: Simon Stenseth, Eidsvold Turn. Amund Møllerhagen, Jan Inge Solemsløkk Lynum, Jerome Courtrai og Nelson De Jesus Correia, alle Elverum

 

Tilskuere: 200