EidsvollPuls

EidsvollPuls

Turn vant 8-1: - Vi er ikke i god form!

  • Sport
  • 23.09.2023 Kl. 19:10

Sitatet i tittelen på denne saken er hentet fra et intervju vi gjorde med Turn-trener Johan Andersson etter lørdagens kamp mot FuVo.

For et utrent fotballøye så kampen ut som en enveiskjøring mot bortelagets mål, bare avbrutt sporadiske FuVo-angrep. Spør du derimot en fotballkjenner, og i dette tilfellet Eidsvold Turns trener, blir ikke bildet så unyansert.

- I første omgang er vi rett og slett dårlige. Det var slapt forsvarsspill, og vi vinner så godt som ingen andreballer. Det så ut som om spillerne trodde at ting skal løse seg helt av seg selv. Offensivt var det heller ikke bra. Det gikk altfor tregt, men samtidig visste vi at FuVo sitt forsvarsspill kom til å straffe seg.

Og trener Andersson hadde helt rett, for på slutten av første omgang begynte det å løsne for hjemmelaget. Det var hjemmelaget som tok ledelsen i kampen da storscorer Vital Curtis Kaba i det 16. minutt satte inn sitt 26. mål for sesongen. Fire minutter senere utlignet bortelaget, noe som har blitt litt typisk for et ellers bunnsolid Turn-lag, det vil si å slippe inn enkle mål.

Men rett før hvilen begynte det som sagt å løsne, og da brødrene Christopher og Benedict Notoane scoret hvert sitt mål var det som om en propp løsnet for hjemmelaget.

Christopher Frederick Morala Notoane har nettopp scoret sitt aller første mål for Eidsvold Turn på seniornivå, og blir gratulert av kaptein Oliver Stenseth.

Christopher Frederick Morala Notoane har nettopp scoret sitt aller første mål for Eidsvold Turn på seniornivå, og blir gratulert av kaptein Oliver Stenseth. Foto: Bjørn Hytjanstorp


Etter hvilen ble det nemlig mer eller mindre spill mot ett mål, og hjemmelaget ga seg ikke før det sto 8-1 på måltavla. Og det kunne blitt mye mer, for blåtrøyene brant både straffe og flere store sjanser.

- FuVo gjorde noen bytter som gjorde at det etter hvert ble klasseforskjell på lagene. Jeg er selvsagt fornøyd med åtte mål og tre poeng, men jeg er usikker på hvor bra dette egentlig var. Det er slett ikke sikkert det hadde sett så enkelt ut mot en bedre motstander. Vi er egentlig ikke i så god form som lag akkurat nå, men jeg har noen tanker om hvordan jeg skal fikse på det, sier Andersson og smiler lurt.

Kaptein Oliver Stenseth jubler for sitt femte mål for sesongen

Kaptein Oliver Stenseth jubler her for sitt femte mål for sesongen, og løper rett bort til to unge Turn-supportere..... Foto: Bjørn Hytjanstorp


Fin gest kaptein Oliver Stenseth. Maksymillian Liber og Gibril Bandeh får high five etter Olivers 5-1-scoring

Fin gest av kaptein Oliver Stenseth. Maksymillian Liber og Gibril Bandeh får high five etter Olivers 5-1-scoring. Foto: Bjørn Hytjanstorp


Med lørdagens seier, og før Hønefoss har spilt sin søndagskamp mot Hødd 2, ligger Eidsvold Turn på opprykksplass med 60 poeng og imponerende 85-23 i målforskjell. Hødd 2 kan forresten bli et ubehagelig bananskall for både Hønefoss og Eidsvold Turn. Laget fra Ulsteinvik ligger nemlig under streken, og bør helst vinne for å redde plassen i 3. divisjon. Og Hønefoss skal altså møte Hødd 2 søndag, og gjett hvilket lag Eidsvold Turn skal møte i sin neste kamp…..Hødd 2 borte lørdag 30. september!


Eidsvold Turn – FuVo 8–1 (3-1)

 

Myhrer stadion

 

16. min. 1–0: Vital Curtis Kaba

20. min. 1-1: Tomas Holmestad

38. min. 2-1: Christopher Frederick Morala Notoane

45. min. 3-1: Benedict Lethabo Notoane

48. min. 4-1: Markus Johan Sørensen

51. min. 5-1: Oliver Stenseth

62. min. 6-1: Vital Curtis Kaba

85. min. 7-1: Vital Curtis Kaba

88. min. 8-1: Fredrik Weaas

 

Dommer: Khalid Emad Al-Rantisi, Flaktveit Idrettsklubb

 

Gule kort: Stian Lunder Ringstad, Eidsvold Turn. Heine Risvik Paulsen og Emil Hatten Engerbakk, begge FuVo

 

Tilskuere: 180