EidsvollPuls

EidsvollPuls

Utypisk nok – opp og ned

  • Sport
  • 20.07.2023 Kl. 15:00

Som veldig mange andre har fotballen nå tatt sommerferie, i hvert fall i lavere divisjoner. «Våre lag», det vil si Eidsvold Turn i 3. divisjon, Eidsvold IF i 4, divisjon og Bøn i 5. divisjon, har alle gjennomført en meget sterk vårsesong. EidsvollPuls skal ta for seg alle tre lagene og vi har tidligere oppsummert vårsesongen til Eidsvold Turn og EIF, og i dag tar vi for oss Bøn.

Naturgress har også sin pris

Bøn stadion har naturgress, noe klubben med rette kan være stolte av. Gode naturgressbaner er i ferd med å bli en sjeldenhet, noe som faktisk førte til at toppserielaget Vålerenga trente på Bøn stadion tidligere i sommer.

Les: Storfint besøk på Bøn stadion


Men å ha en naturgressbane har også sin pris, for det kan ta tid før en slik bane blir klar for bruk. Dette har Bøn fått kjenne på de siste årene, og i fjor fikk laget debutere på eget gress så sent som 25. mai. I år spilte laget årets første hjemmekamp 23. mai, uten at trener Per Dahl lager noe stort nummer ut av det.

- Dette er noe vi er vant med, og det er egentlig ikke noe stort problem. Siden vi har en bane med naturgress må det bare bli slik. Men tenk så mange hjemmekamper vi får etter sommerferien, sa han til EidsvollPuls i slutten av mai.

Og det har Mr. Bøn helt rett i, for når Bøn sparker i gang høstsesongen hjemme mot Aurskog/Finstadbru 8. august, følger det på med fire hjemmekamper på rad.

Sammen med Ørjan Hopen er det André Fornes (til venstre) og Per Dahl som trener Bøn i årets sesong

Sammen med Ørjan Hopen er det André Fornes (til venstre) og Per Dahl som trener Bøn i årets sesong. Foto: Bjørn Hytjanstorp


Opp og ned


Å si at en Bøn-sesong har vært litt opp og ned har ikke vært tema de siste fem årene. Laget lå i 9. divisjon så sent som i 2018, og etter det har det bare gått én vei. Fire opprykk på rad står seg godt i enhver fotballstatistikk i det ganske land, men i år har det for første gang på lang tid buttet litt imot. Så langt i årets sesong har Bøn tapt seks kamper, og det blir uvant mye når vi snakker om et lag som har tapt kun fem seriekamper siden 2018.

Før sesongen var selvsagt Per Dahl og Bøn klar over at det kom til å bli langt tøffere i 5. divisjon. Det ble tidlig kommunisert at et femte strake opprykk er bare å glemme, for målet denne gangen var å komme på øvre halvdel av tabellen. På en litt haltende tabell i 5. divisjon ligger faktisk Bøn på en 6. plass, noe som så vidt er på øvre halvdel. Og tidvis er det et solid 5. divisjonslag vi har sett, noe som kan tyde på at det kan bli en morsom høstsesong på Bøn stadion.

Når det er a-kamp på Bøn stadion er det fest - som her mot Aurskog-Høland 2 4. juni

Når det er a-kamp på Bøn stadion er det fest - som her mot Aurskog-Høland 2 4. juni. Foto: Bjørn Hytjanstorp


Laget åpner som sagt med fem hjemmekamper, og det bør bli mange poeng mot stort sett overkommelig motstand. Med de fleste nøkkelspillerene på plass og i form bør det bli tre poeng mot både Aurskog/Finstadbru, Raumnes & Årnes 2 og Søndre Høland, mens Hvam og Skjetten 3 kan bli noe mer utfordrende.

Så langt i sesongen har Bøn scoret 30 mål, men de har også sluppet inn 27, så det er noe å jobbe med i begge ender. En måte å tenke fotball på er å si at du må score flere mål enn motstanderen, og i så måte er det liten tvil om at Bøn hadde trengt sin goalgetter Richard Mansfield Sperre på banen. Sunnmøringen, som har scoret hele 34 mål på 24 kamper for Bøns a-lag de siste to sesongene, har imidlertid lagt opp. Da må Bøn satse på at andre stepper opp, og det har 20-åringen Henrik Ruud definitivt gjort. 11 scoringer på like mange kamper lar seg absolutt høre for lillebroren til Eidsvold Turns visekaptein Erik Ruud.

Det må selvsagt også tettes igjen bakover. Nesten tre mål i snitt den gale veien gjør det nemlig vanskelig å vinne kamper. Dette tror vi trenertrioen Per Dahl, André Fornes og Ørjan Hopen er fullstendig klar over, og noe de kommer til å ha fokus på i sommer og utover høsten.