EidsvollPuls

EidsvollPuls

Velfortjent heder og ære til både ildsjeler og stortalenter

Det nærmer seg april og mange klubber, lag og foreninger har gjort unna sine årsmøter. I den forbindelse jaktet EidsvollPuls i flere uker på eventuelle utmerkelser som skulle deles ut, men den jobben var ikke enkel. Det er jo slik at en utmerkelse, særlig æresmedlemskap, blir hemmeliggjort for den eller de involverte, noe som også gikk litt ut over hva vi fikk vite.

Men noe klarte vi å fange opp, blant annet årsmøtet til Ull/Kisa Friidrett der vi fikk nyss om at det skulle deles ut to æresmedlemskap og flere andre utmerkelser. Selv om det er snakk om Ull/Kisa bor det ene æresmedlemmet på Eidsvoll Verk, og det var mer enn god nok grunn til at EidsvollPuls tok turen til gamle Onsrud leir.

Eidsvoll Verk-bosatte Bodil Anthi Svinø satte stor pris på å bli æresmedlem i Ull/Kisa, kun fem år etter at hun ble hedret med utmerkselsen 'UKI-jente'

Eidsvoll Verk-bosatte Bodil Anthi Svinø satte stor pris på å bli æresmedlem i Ull/Kisa, kun fem år etter at hun ble hedret med utmerkselsen "UKI-jente". Foto: Bjørn Hytjanstorp


Hadde ingenting å frykte


- Jeg skjønte at det var noe på gang da jeg fikk beskjed om at jeg absolutt måtte komme. Jeg hadde nemlig ikke tenkt å ta turen, men ble overbevist om det motsatte av en som ringte meg, sier Bodil Anthi Svinø, som ble hedret med æresmedlemskap i klubben i etterkant av årsmøtet.

- Da Ivar Egeberg tok ordet var jeg fast bestemt på at jeg ikke ville ta imot noe æresmedlemskap før Hans Jørgen Borgen. For er det noen som fortjener å bli æresmedlem i klubben så er det Hans Jørgen.

Men Bodil hadde ingenting å frykte.

- Ivar hadde kanskje luktet lunta og startet med å utnevne Hans Jørgen som æremedlem, og da var det greit – selv om jeg ikke helt skjønner at jeg fortjener et æresmedlemskap, sier 61-åringen beskjedent.

Ivar Egeberg og Hans Jørgen Borgen

Ivar Egeberg startet med Hans Jørgen Borgen, noe Bodil Anthi Svinø var veldig fornøyd med. Foto: Bjørn Hytjanstorp


Hun forteller til EidsvollPuls at hun kom med i klubben i 2009.

- Det startet da jeg kjørte sønnen min Fredrik til og fra treninger, og det tok ikke langt tid før jeg ble med i styret. I løpet av de siste 14 årene har jeg nok vært delaktig i de fleste arrangementene våre, det være seg som kioskansvarlig, dommer eller stevneleder. Jeg vil nesten tro jeg til tider har tatt litt for stor plass, men sånn blir det når man ikke kan holde munn og bare gjør det som gjøres, sier Bodil og smiler.

- Jeg vil forresten tilskrive denne utmerkelsen også til alle som i årevis har vært sammen med meg i miljøet, og som ikke minst har bidratt til at jeg har funnet glede i å legge ned en innsats for klubben.

Bodil valgte ikke å ta gjenvalg i styret, men det er neppe det siste klubben ser av den hardtarbeidende damen.

- Selv om jeg gikk ut av styret kommer jeg nok til å bruke litt av min fritid på klubben likevel, sier hun med et lurt smil.

Velfortjent heder og ære til Andreas Fjeld Halvorsen, Wilma Anna Bekkemoen Torbiörnsson, Bodil Anthi Svinø, Torbjørn Liestøl og Hans Jørgen Borgen
Velfortjent heder og ære til Andreas Fjeld Halvorsen, Wilma Anna Bekkemoen Torbiörnsson, Bodil Anthi Svinø, Torbjørn Liestøl og Hans Jørgen Borgen. Foto: Bjørn Hytjanstorp


Bedre enn Jakob Ingebrigtsen


I tillegg til Bodil Anthi Svinø og Hans Jørgen Borgen som ble æresmedlemer ble Torbjørn Liestøl hedret med utmerkelsen "UKI-gutt". Dessuten fikk stortalentene Wilma Anna Bekkemoen Torbiörnsson (16) og Andreas Fjeld Halvorsen (18) klubbens innsatspokal for henholdvis 2023 og 2022.

Innsatspokalen deles ut til unge utøvere som har gjort det bra rent sportslig, men også innsatsen i forbindelse med klubbens arrangementer vektlegges. Man ser også på treningsviljen, evnen til å være rollemodell for andre utøvere og om utøveren er bidragsyter sosialt.

- Begge oppfyller alle kriteriene for innsatspokalen, sier Hans Jørgen Borgen, som vi uten å nøle vil kalle en trenerlegende.

- Hvis vi kun ser på det sportslige har jo Andreas slått tidene til Jakob Ingebrigtsens da Jakob var på samme alder. Som for eksempel 3000 meteren på 7.47 i september i fjor som var over seks sekunder bedre enn Jakob Ingebrigtsens gamle rekord i U20-klassen. Tiden er også den nest beste i denne klassen i Europa gjennom alle tider, forteller Borgen og legger til:

- Andreas har vært og er veldig sentral i miljøet vi har i Oslo, og han er en ekstremt dedikert utøver. Det skal bli spennende å se den videre utviklingen til Andreas.

Wilma er best i Europa

16-år gamle Wilma Anna Bekkemoen Torbiörnsson fra Borgen i Ullensaker har oppnådd resultater som er oppsiktsvekkende for en så ung utøver.

- Når det gjelder Wilma er hun noe for seg selv. Hun blir 17 år først i slutten av mai, men likevel er hun allerede best i Europa i U18-klassen på både 1500 meter og 3000 meter, sier Hans Jørgen Borgen.

- Under UM i terrengløp i april i fjor vant hun klart, og det samme gjorde hun etter en meget god spurt på 3000-meteren under UM i august. I oktober imponerte hun først med å være best av samtlige juniorer under terreng-NM i Frognerparken. I tillegg satte hun et herlig punktum for sesongen da hun løp inn til klasserekord for 16-17-åringer på Hytteplanmila. Med tiden 33.54 forbedret hun seg med over to og et halvt minutt fra året før.

Borgen legger til at Wilma utmerker seg også på andre måter.

- Wilma er blant de utøverne som stiller på flest dugnader, blir beskrevet svært positivt av alle i miljøet og er en viktig miljøbærer på alle måter. Hun har høy treningsmoral, men har samtidig fokus på at alle skal ha det bra.

Andreas Fjeld Halvorsen og Wilma Anna Bekkemoen Torbiörnsson

Andreas Fjeld Halvorsen og Wilma Anna Bekkemoen Torbiörnsson fikk Innsatspokalen. Det kan legges til at det også ble delt ut pris til Stein Tore Klungland som ble "Årets veteran" og "Lerdahls minnepokal" gikk til Amalie Sæten og Awet Kibrab. Foto: Bjørn Hytjanstorp